Sa presa / -FOTO: MEDIABIRO
13/12/2022 u 16:04 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počinje 14. Regionalni festival knjiga i pisaca BOOK-a 2022.

U okviru festivala biće uručena nagrada Književni plamen, koja je izostala prethodne dvije godine zbog korone

Otvaranjem kafe-knjižare "Kosmos" u Bloku 9 i promocijom knjige "Poslije kiše", glumca, pjesnika, reditelja i muzičara Rada Šerbedžije, 14. decembra u Podgorici, sa početkom u 20 sati, zvanično će početi 14. izdanje Regionalnog festivala izdavača i pisaca Book-a 2022.

To je saopšteno na današnjoj pres konferenciji izdavačke kuće "Nova knjiga", održane u hotelu "CUE".

– Festival će se održati u novoj knjižari Kosmos u Bloku 9, koju će svečano otvoriti Rade Šerbedžija, i Gradskoj knjižari na Trgu nezavisnosti. Ove godine proslavljamo jubilej, 20 godina rada Gradske knjižare. U okviru festivala biće uručena nagrada Književni plamen, koja je izostala prethodne dvije godine zbog korone. Festival će se održati od 14. do 26. decembra – kazala je urednica izdavačke kuće Nova knjiga Jelena Krsmanović.

U pratnji svog benda "Zapadni kolodvor", Šerbedžija će takođe održati tradicionalne prednovogodišnje koncerte u glavnom gradu, Nikšiću i Budvi.

Podgorička publika imaće priliku da 15. decembra, u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), prva čuje pjesma sa novog albuma, kao i neprolazne hitove "Ne daj se Ines", "Imam pjesmu za tebe" ",Barbara". Sjutradan, 16. decembra, Nikšićani će u svom pozorištu moći da uživaju u koncertu.

Direktor Nikšićkog pozorišta, Radinko Krulanović, naglasio je da ovu kalendarsku godinu završavaju na najbolji mogući način.

– Drago mi je što se ovaj plamen prenosi i na Nikšićko pozorište. Za kraj godine nam je i te kako dobrodošao ovaj događaj. Gospodi iz Nove knjige želim uspješan događaj. Moram da iskažem zahvalnost i Opštini Nikšić i Turističkoj organizaciji Nikšić" – kazao je Krulanović.

Sa njim je bio saglasan i direktor TO Nikšić Mitar Barać, koji je podsjetio da se u saradnji sa Opštinom, kontinuirano trude i rade na održavanju ovakvih događaja.

– Iz ugla turističkog radnika moram da kažem da zapravo taj kulturni sadržaj, u neku ruku mora da bude i turistički proizvod. Nikšićka kultura ima mnogo toga da ponudi i mislim da smo krenuli nezaustavljivom putanjom – izjavio je Bakić.

Primoci su takođe pozvani da 17. decembra, u budvanskom hotelu "Avala", prisustvuju nezaboravnom nastupu balkanskog virtuoza.

– Znamo da Budva poznata kao grad u kojem dolaze brojni velikani muzičke scene iz regiona i cijelog svijeta. U tom pravcu razmišljali smo i sada, pa smo se potrudili da u našem gradu ugostimo gospodina Šerbedžiju. Svi naši dragi sugrađani gosti moći će da uživaju u djelu njega i njegovog benda – zaključio je predstavnik Opštine i Turističke organizacije Budva, Nikola Kralj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 03:23