Радуновић  / Фото: СП
01/08/2021 u 16:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Попај Библију назвао фикцијом и метафором

Радуновић у Будви на Тргу пјесника промовисао своју књигу, гдје је искористио да каже да је света књига Хришћана алегорија

Уколико сматрате да је Библија књига у којој пише нешто што се стварно догодило, мислим да сте у грдном проблему, сматра један од чланова састава The Books of knjige и музичар Александар Радуновић, звани Попај. 

Радуновић је синоћ у Будви на Тргу пјесника промовисао своју књигу "Драме- породични циклус", коју је искористио да каже да је света књига Хришћана метафора, алегорија и фикција-

- Уколико мислите да сада неко диже људе из мртвих, мислим да сте потпуно промашили поенту. Зато ме и интересују те теме, посебно смрт која јесте велика тема. Ако се не бавимо питањем смрти и приступа том феноменут, онда се не бавимо ни животом - нагласио је Радуновић.

Додао је да су смрт, вјера и религија семе које га интересују док пише драмске текстове.

- Све те вјечите ствари које су често средство манипулације. Сви ти дискурси са питањем шта се дешава после смрти служе да нас неки људи држе у страху. Ако будеш лош у овом животу тамо ће ти бити овако или онако, па ће да те дочека неко ко ће да те казни и слично. И највећи број људи вјерује у то јер су људи такви, што је прича луђа више ће људи у њу повјеровати. Проблем са вјером је тај што људи буквално схватају те ствари- истакао је Радуновић. 

Он тврди да је Бог увијек ствар људске перцепције те да смо способни да га спознамо или не спознамо онолико колико смо способни да разумијемо да он зависи од наше свијести.

- Људи нису свјесни на шта све могу да буду натјерани ако беспоговорно вјерују било ком ауторитету који је човјек- закључио је Радуновић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:17