Краљевско позориште ”Зетски дом” / ДАН
01/10/2021 u 13:41 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премијера "Тобелије" обиљежиће октобар у Краљевском позоришту "Зетски дом"

Премијера представе "Тобелија", уз још пет програма, обиљежиће октобарски репертоар Краљевског позоришта "Зетски дом", обавијестили су из ове установе културе.

- У "Зетском дому" вечерас у 20 часова гостује представа "Дон Кихот" Градског позоришта Подгорица и Фестивала Барски љетопис, коју је по мотивима истоименог романа Мигела де Сервантеса режирао Андраш Урбан. У понедјељак, 4. октобра, слиједи гостовање представе "Ана Карењина" на Фестивалу "Празан простор" у Подгорици. Комад који је према дјелу Лава Николајевича Толстоја режирао Мирко Радоњић, у копродукцији Краљевског позоришта "Зетски дом" и Драмског студија "Празан простор", биће изведен на Сцени Студио Црногорског народног позоришта у 19 часова - наводи се у саопштењу.

У "Зетском дому" вечерас у 20 часова гостује представа "Дон Кихот" Градског позоришта Подгорица и Фестивала Барски љетопис, коју је по мотивима истоименог романа Мигела де Сервантеса режирао Андраш Урбан

Ново гостовање у Подгорици слиједи и у уторак, 12. октобра када ће у оквиру репертоара Градског позоришта на Великој сцени Културно-информативног центра "Будо Томовић", у 19 часова, бити одиграна једна од најизвођенијих представа Краљевског позоришта "Бог масакра", коју је према тексту Јасмине Резе режирао Синиша Евтимов.

- Премијера представе "Тобелија" у Краљевском позоришту "Зетски дом" заказана је за недјељу, 24. октобра у 20 часова. Комад је режирала Мирјана Медојевић према тексту једног од најзначајнијих црногорских драмских писаца Љубомира Ђурковића. Репризна извођења слиједе у уторак и сриједу, 26. и 27. октобра, у истом термину - наводе из Краљевског позоришта.

Сходно епидемиолошким мјерама против коронавируса за период 25.9. - 8. 10. 2021. године, посјета установама културе које обављају позоришну дјелатност дозвољена је само уз један од сљедећих доказа: да је особа потпуно вакцинисана са прописаним бројем доза вакцине против новог коронавируса, који је издат од овлашћене здравствене установе; негативног резултата PCR теста на нови коронавирус (SARS-CoV-2), који је издат од регистроване лабораторије и није старији од 72 часа; позитивног резултата PCR теста на нови коронавирус (SARS-CoV-2), који је издат од регистроване лабораторије и који је старији од 14 дана, а није старији од 180 дана од дана издавања резултата овог теста; или негативног резултата брзог антигенског теста на нови коронавирус (SARS-CoV-2), који је издат од регистроване лабораторије и није старији од 48 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 03:03