Награђене књиге / -Б.Брашњо
20/12/2021 u 16:11 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Сјутра у Нишићу уручење књижевне награде "Мирко Бањевић": Лауреати Кнежевић, Војиновић, Радуловић и Лалатовић

Признање се додјељује у три категорије - двије за поезију (равноправно), једна за прозу и једна посебна награда за прву објављену књигу у циљу подстицања стваралаштва

Књижевна награда "Мирко Бањевић", коју сваке друге године додјељује Књижевна заједница која носи име тог писца, биће додијељена сјутра у великој сали никшићког "Захумља". Признање се додјељује у три категорије - двије за поезију(равноправно), једна за прозу и једна посебна награда за прву објављену књигу у циљу подстицања стваралаштва.

Добитници награде за поезију су Милан Кнежевић из Подгорице за збирку поезије "Робијашки рефрени" и Славојка Слава Војиновић из Никшића за збирку пјесма " У кругу тушине". Награда за прозу припала је Никшићанки Сави Радуловић за роман "Талик", а награда за прву објављену књигу Наташи Лалатовић из Никшића за збирку "Круг". О лауреатима једногласно је одлучивао жири у саставу проф. др Драган Копривица, Перивоје Поповић и Радислав Гардашевић.

Програм свечане додјеле водиће пјесникиња Милица Бакрач, а присутнима ће се обратити предсјендик жирија проф. др Копривица као и Гардашевић који је предсједник Књижевне заједнице "Мирко Бањевић".

Б.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:35