Филм ”Тома” / - фото: Милован Нововић
10/10/2021 u 08:24 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У бјелопољском биоскопу од вечерас представе филма "Тома"

Пројекције до 15 октобра, од 17 и 20 сати

Филм ,,Тома’’, најновије остварење Драгана Бјелогрлића, Бјелопољци ће моћи да погледају од 11. октобра до 15. октобра у биоскопу Центра за културу. Филм "Тома" биће приказиван у два термина, у 17 и 20 часова, а карте по цијени од три еура могу се купити на билетарници.

Ријеч је о биографском филму о Томи Здравковићу, човјеку кога не памтимо само по његовим пјесмама и начину на који их је пјевао, већ и као великог боема, по понашању и души.

-Филм прати двије линије радње - 1991. прати однос Томе и доктора који започиње његово лијечење и претварање тог познанства у пријатељство. Друга линија прати Томин живот - од дјетињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и "дна живота". Ово је прича о души-каже се у најави филма.

Филм прати личне успоне и падове једног од највећих пјевача, боема и умјетника у некадашњој Југославији, кога је у главној улози маестрално дочарао глумац Милан Марић.

Глумци су Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић а режисер Драган Бјелогрлић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:10