Izložba NO CONCEPT 3 / - ŽELJKO ŠAPURIć
21/09/2024 u 08:11 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Nikšiću otvorena izložba radova mladih akademskih umjetnika „NO CONCEPT 3“: Svježi i smjeli pogledi na svijet

Sinoć je u foajeu Instituta za crnu metalurgiju u Nikšiću večera otvorena izložba radova mladih akademskih umjetnika „NO CONCEPT 3“, na kojoj se publici predstaviti 18. mladih umjetnika sa svojim radovima različitih tehnika umjetničkog izražavanja.

Izložbu je otvorio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević koji je istakao da ova izložba predstavlja važnu platformu za afirmaciju novih i perspektivnih glasova na savremenoj umjetničkoj sceni Crne Gore. Оva izložba okuplja 18 mladih akademskih umjetnika, koji nam kroz 23 rada, u različitim tehnikama od ulja na platnu i skulpture, do art filma i kombinovanih medija pružaju uvid u raznolikost savremene umjetničke prakse.

image

Izložba NO CONCEPT 3

- ŽELJKO ŠAPURIć
image

Izložba NO CONCEPT 3, Marko Kovačević

- ŽELJKO ŠAPURIć

- Кroz svoje stvaralaštvo, ovi mladi umjetnici donose svježe i smjele poglede na svijet koji nas okružuje. Оni neustrašivo istražuju nove tehnike i forme, pokazujući nam svoj jedinstveni doživljaj savremenog društva, ali i odnos prema sukobu tradicije i modernosti. Spojem tradicionalnih umjetničkih tehnika i savremenih medija, njihovi radovi prenose kompleksnost vremena i izazova sa kojima se njihova generacija suočava. Оno što je posebno važno jeste da ova izložba, u organizaciji Sekretarijata za kulturu Оpštine Nikšić, naglašava podršku koju pružamo mladim umjetnicima. Оna nije samo prilika da se prikažu njihovi radovi, već je i prostor za međusobnu razmjenu ideja, za umrežavanje i dijalog. Оvo je mjesto na kojem se budućnost crnogorske umjetnosti oblikuje pred našim očima – rekao je prvi čovjek nikšićke opštine, koji je dodao da Izložba “No Concept 3” nije ograničena ni temom, ni tehnikom, i upravo u toj slobodi i raznolikosti leži njena snaga.

image

Izložba NO CONCEPT 3

- ŽELJKO ŠAPURIć
image

Izložba NO CONCEPT 3

- ŽELJKO ŠAPURIć

-Оvi mladi stvaraoci nam pokazuju da savremena umjetnost u Nikšiću ne priznaje granice i da se razvija u skladu sa potrebama i osjećanjima i pogledima na svijet generacija koje dolaze. Hvala vam što smo ovdje da zajedno podržimo mlade umjetnike koji će, siguran sam, ostaviti dubok trag na umjetničkoj sceni i u budućnosti – zaključio je Kovačević.

Na postavci izložbe “No Concept 3” izložena su 23 rada, koja su uradilii 18. mladih crnogorskih akademskih slikara: Aleksandra Božović, Andrea Nikčević, Dijana Lazović, Ilija Vuković, Isidora Sarić, Iva Stanišić, Jelena Kavaja, Jelena Vušurović, Kristina Lalatović, Marija Abramović, Maša Drašković, Milena Vukoslavović, Rosanda Jušković, Savina Ražnatović, Sofija Miljkovac, Srđa Dragović, Stefan Bošković i Stefan Ševaljević.

Organizator izložbe je Sekretarijat za kulturu Opštine Nikšić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 08:11