Premijera Filma Bauk na filmskom festivalu u Moskvi / -SKRINšOT/JUTJUB
04/04/2024 u 21:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Premijera filma "Bauk" na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi

Vojin Ćetković i Miloš Biković uz Jakšu Prpića u filmu o strahotama Nato bombardovanja

Igrani film "Bauk" Gorana Radovanovića uvršten je u glavni takmičarski program 46. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi. Festival se održava od 19. do 26. aprila i pored Radovanovićevog filma biće prikazano još deset ostvarenja iz Njemačke, Irana, Austrije, Turske, Rumunije, Meksika, Rusije...

Film govori o osmogodišnjem dječaku Savi koji sa svojom majkom prolazi strahote NATO bombardovanja Srbije 1999, pokušavajući da zadrži svoj neiskvareni, dječji pogled na svijet.

– „Bauk“ je antiratna drama koja na neki način sublimira naš kolektivni strah, ali i duh našeg kolektivnog otpora zlu pre dvadeset pet godina. I to kroz jednu intimnu priču o odrastanju. Veliki ruski direktor fotografije Vladislav Opeljanc, stalni saradnik Nikite Mihalkova i Kirila Serebrenikova, dao je veliki umjetnički doprinos filmu, kao i naš najveći živi scenograf Vladislav Lašić. Posebno mi je drago što će svjetska premijera biti održana u Moskvi, gdje je i moj prethodni film „Enklava“ bio premijerno prikazan i nagrađen – izjavio je reditelj povodom prikazivanja filma na predstojećem filmskom festivalu u Moskvi.

U filmu glavne uloge tumače Vojin Ćetković, Sara Klimoska, Miloš Biković, a u ulozi dječaka Save našao se Jakša Prpić. U filmu igraju i Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Branka Šelić i Milena Jakšić.

Scenario i režija: Goran Radovanović. Direktor fotografije: Vladislav Opeljanc. Scenogarfija: Vladislav Lašić. Kostim: Katarina Ciglić. Make up: Atanas Temnilov. Kompozitor: Ace Vaptsarov. Montaža: Nenad Pirnat.

Ostvarenje je podržao Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 14:14