tamara vujović - foto: marko gardašeić / - TAMARA VUJOVIć - FOTO: MARKO GARDAšEIć
20/11/2023 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Bulajić je bio umjetnik rafinirane senzibilnosti i širokog stvaralačkog raspona

Kao jedan od oslonaca nacionalnog teatra, koji ga je uvrstio u svoje najznačajnije članove, posebnim dramskim stvaralaštvom je neumorno radio na isticanju posebnosti i autentičnosti crnogorske kulture

Goran Bulajić je bio umjetnik širokog stvaralačkog raspona, oslonac nacionalnog teatra, koji je nemorno radio na isticanju i autentičnosti crnogorske kulture, a njegovim preranim odlaskom kulturna scena izgubila je jednog od najistaknutijih reditelja.

To se navodi u telegramu koji je, povodom smrti istaknutog dramaturga i pozorišnog reditelja, uputila ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

Ona je kazala da je Buljić bio umjetnik rafinirane senzibilnosti i širokog stvaralačkog raspona čije majstorstvo i autentičnost rukopisa u djelima koje je postavio na sceni nacionalnog, ali i regionalnih teatara, dostižu univerzalnost svrstavajući ga u red naših najistaknutijih reditelja.

- Kao jedan od oslonaca nacionalnog teatra, koji ga je uvrstio u svoje najznačajnije članove, posebnim dramskim stvaralaštvom je neumorno radio na isticanju posebnosti i autentičnosti crnogorske kulture. Angažujući se u okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu, kroz formu teatra za najmlađe dao je važan doprinos ravnomjernom razvoju kulture, publike i stvaralaštva najmlađih - navodi se u telegramu ministarke Vujović.

Podsjetila je da je na televiziji režirao forme koje su podizale nivo savremene crnogorske produkcije u oblasti televizijske drame.

- Bio je omiljen među kolegama i publikom, čovjek visokih ljudskih kvaliteta, čiji je životni i umjetnički put uvijek bio konzistentan. Pridružujemo se bolu porodice i svijeta kulture koji je njegovim preranim odlaskom izgubio jednog od najvažnijih aktera - rekla je Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:41