Ivana Mrvaljević / - GRADSKO POZORIšTE PODGORICA
25/01/2024 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Mrvaljević bila istinski profesionalac, svijet kulture trpi značajan gubitak

Sa dubokom tugom sam primila vijest o preranom odlasku Ivane Mrvaljević, dramske umjetnice vanrednog senzibiliteta i snažne interpretacije, važne protagonistkinje crnogorskog teatra i glumišta, ali i institucija kulture, piše Vujović

Povodom smrti istaknute glumice i producentkinje Ivane Mrvaljević, ministarka kulture i medija Tamara Vujović uputila je telegram saučešća.

- Sa dubokom tugom sam primila vijest o preranom odlasku Ivane Mrvaljević, dramske umjetnice vanrednog senzibiliteta i snažne interpretacije, važne protagonistkinje crnogorskog teatra i glumišta, ali i institucija kulture - piše Vujović.

Ivana Mrvaljević je bila glumačko ime koje je svojim maestralnim i sofisticiranim interpretacijama, kao i radom van scene, inspirisalo i formiralo publiku, uticalo na umjetničke paradigme, sektor i izraz – dodaje Vujović.

Njen angažman je doprinio oblikovanju nove geografije crnogorskog teatra i filma, omogućujući i ubrzaniji razvoj pozorišne scene za najmlađe. Ivana je bila elegantna u izvedbi, autentična u izrazu i pasionirana u odavanju počasti životu kroz svoj angažman u svim medijima umjetnosti i kulture življenja. Bravuroznim interpretacijama likova za publiku svih uzrasta, uz snažan umjetnički integritet koji je pratio tokom cijelog života, učinjela je nezaboravnim pozorišne role u predstavama od kojih se posebno ističu ‘Zauvijek tvoj’, ‘Bez portfelja’, kao i pozorišni projekat ‘Mislim da treba da razgovaramo’. Ostaće upamćena i po velikom doprinosu radu Gradskog i Kraljevskog pozorišta, napominje Vujović.

- Zahvalni smo joj na rafiniranom i senzibilnom umjetničkom rukopisu, životu koji je posvetila glumačkom i producentskom pozivu, a pamtićemo je kao izuzetnu osobu i istinskog profesionalca čiji će nesvakidašnji duh živjeti vječno kroz glumačke role, zauzimajući posebno mjesto u crnogorskoj kulturi. U ime Ministarstva kulture i medija i svoje lično ime izražavam bliskost sa članovima porodice u ovom za njih teškom času, sa svima koji su Ivanu voljeli, kao i sa svijetom kulture koji trpi značajan gubitak - zaključila je Vujović.

Preminula Ivana Mrvaljević

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:18