Tamara Vujović  / - FOTO: MKM, TAMARA VUJOVIć MINISTARKA
12/08/2024 u 12:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vujović: Naš cilj je povećati pristup kulturi i podstaći veće interesovanje i učešće mladih

Ministarstvo kulture i medija podržava kreativnost i inovativnost mladih kroz poboljšanje uslova za pristup kulturi i učešće u njoj, podstiče produkciju kulturnih sadržaja za mlade kroz brojne konkurse, a sinergijom javnih politika za kulturu i medije radi na podržavanju talenta i preduzetničkih vještina mladih u kulturi i kreativnim industrijama.

To je poručila ministarka kulture i medija Tamara Vujović u poruci mladima u Crnoj Gori koji danas, kao i drugi širom svijeta, slave Dan mladih.

- Povezivanje mladih sa kulturom i kulturnim nasleđem na koje možemo biti ponosni, jedan je od najvažnijih zadataka resora kojim upravljam. Uvažavanje mladih, prepoznavanje njihovih potreba, talenata i vještina, kamen je temeljac za stvaranje aktivne kulturne publike i novog kulturnog pečata naše Crne Gore - rekla je Vujović, piše u saopštenju MKM-a.

- Vi ste ti koji u vašim najljepšim godinama stvarate novu kulturu i novo nasleđe za buduće generacije, a na nama je da osiguramo uslove za to i riješimo izazove koji vas ograničavaju da date svoj puni doprinos kulturi. Brojni konkursi kojima se finansira sektor kulture, kroz kreativne industrije i strvaralaštvo, najvažniji su alati za buđenje sektora koji afirmiše mlade i kao publiku i kao stvaraoce. Trebamo više mladih koji posjećuju naše institucije kulture i učestvuju u programima. Sektorska analiza pokazala nam je da postoji nedovoljna ponuda kvalitetnih sadržaja za djecu i mlade u oblasti kulture - riječi su Vujović.

Čestitke povodom Međunarodnog dana mladih

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 09:54