Плакат за догађај / -ФОТО: НАРОДНА БИБЛИОТЕКА "РАДОСАВ ЉУМОВИЋ"
10/07/2024 u 15:03 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

„Zraci novog dana”

Zbirka pjesama Ine Tomović „Zraci novog dana” biće predstavljena danas, 10. jula, od 19 časova u podgoričkoj Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović”. O knjizi i autorki govoriće urednica knjige Dragana Erjavšek i Natalija Đaletić, urednica izdavačke kuće „Ouroboros”, koja je i objavila ovu knjigu

U predgovoru za zbirku poezije Ine Tomović „Zraci novog dana” urednica Dragana Erjavšek je napisala da je ova knjiga prošla i test vremena, i strpljenja; preoblikovana je pa ostavljena da sazri i danas je pred nama promišljena sjeta, sto puta prećutana pa zapisana sjeta.

– Poslije ove knjige, kao poslije dobre simfonije, ma iz kakve ljudske muke ona nastala, osjećaj koji nadvladava druge je spokoj. Ovo je zbirka jednog moćnog daha i ujednačenog ritma koja stvara utisak plesa sa riječima. Posebno je važno što se radi o prvoj zbirci koja nagovještava autorku svjesnu šta od svog teksta želi i autorku koja nudi prepoznatljivost i promišljenost, a iznad svega emociju koja se ne može ostaviti po strani, ignorisati – ona nas upravo na taj način uvlači u svoje refleksivne čvorove dok ne postanemo dio njih - zapisala je Erjavšek, između ostalog.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 19:46