Визуал за догађај / -Визуал за догађај
26/01/2024 u 23:04 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zvanično počinje kandidatura Nikšića za EPK

Tokom info-dana biće prezentovano šta je to u stvari Evropska prestonica kulture - EPK, kao i što predstoјi na putu kandidature Nikšića za ovu titulu

U prostorijama Inovaciono-preduzetničkоg centra (IPC) "Tehnopolis" u Nikšiću 1. februara ove godine u 11 časova, biće ozvaničen početak kandidature Nikšića za titulu Evropska prestonica kulture u 2030. godini. Ovom prilikom biće otvorena i Kancelarija inicijative Nikšić 2030 Evropske prestonice kulture.

Nakon konferencije biće upriličen info-dan namijenjen zainteresovanim kulturnim organizacijama i neformalnim udruženjima iz Nikšića i čitave Crne Gore. Na info danu će biti riječi o značaju i karakteru inicijative Evropska prestonica kulture, kao i aktivnostima koje očekuju Nikšić i kulturne organizacije u narednom periodu.

Svoje učešće na info danu organizacije mogu prijaviti do 30. januara slanjem mejla na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Predviđeno јe obraćanje predstavnika Opštine Nikšić, predstavnika državnih institucija i predstavnika IPC "Tehnopolis". Tokom info-dana biće prezentovano šta je to u stvari Evropska prestonica kulture, kao i što predstoјi na putu kandidature Nikšića, razvoj koncepta, tematski okviri i očekivanja od kulturne scene, kao i mogućnost pristupa evropskim fondovima za projekte u kulturi i međunarodnu saradnju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:23