Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
02/08/2024 u 09:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Horoskop za avgust: Djevici napredovanje na poslu, Vagi ljubavni rolerkoster

U avgust ulazimo sa Suncem i Venerom u znaku Lava, u znaku Djevice se nalazi Merkur, a u znaku Vodolije retrogradni Pluton. Retrogradni Saturn i retrogradni Neptun su u znaku Riba, a Uran u znaku Bika. U znaku Blizanaca su Mars, Jupiter i Mjesec.
  • 4. avgusta imamo mlad Mjesec u znaku Lava, koji je aspektovan od strane Marsa i Jupitera iz Blizanaca – što obećava vrlo aktivan, promjenljiv ali i nemiran i pun previranja period pred nama.
  • 5. avgusta Venera prelazi u znak Djevice – na njenom putu koji će trajati do 29. avgusta očekuju je kvadratni aspekti sa Jupiterom i Marsom, kao i opozicije sa Saturnom i Neptunom – sve u drugom dijelu meseca, što ukazuje na pojačavanje ljubavnih i poslovno – finansijskih peripetija.
  • Istog dana Merkur kreće retrogradno u znaku Djevice – svi „standardni“ efekti retrogradnog Merkura će svakako biti prisutni – kašnjenja, ponavljanja, prolongiranja, problemi sa tehnikom, informacijama, saobraćajem i u komunikaciji – ali će biti prisutna i mogućnost da se vratimo „korak unazad“, preispitamo neke svoje odluke, postupke, greške, propuste – i sve to ispravimo.
  • Od 14. avgusta ulazimo u pomalo nezgodnu, turbulentnu drugu polovinu mjeseca. Jupiter i Mars iz znaka Blizanaca ulaze u kvadratni aspekt sa retrogradnim Saturnom iz znaka Riba – ukazujući na probleme sa saobraćajem, velike oscilacije vremena i temperature, ali i na nemire i unutrašnje i spoljašnje konflikte, kao i na zakonske probleme.
  • 15. avgusta Merkur se u retrogradnom hodu vraća u znak Lava, a 28. avgusta kreće u ovom znaku direktno.
  • 19. avgusta imamo pun Mjesec u znaku Vodolije – u kvadratnom aspektu sa Uranom, opoziciji sa retrogradnim Merkurom i trigonskom aspektu sa Jupiterom i Marsom – dani oko punog Mjeseca donose dosta previranja, nervoze, ali i većih promjena koje se naglo i neočekivano dešavaju.
  • 22. avgusta Sunce prelazi u znak Djevice i počinje vladavina ovog znaka. Dodatna posvećenost poslovnom segmentu, obavezama na dnevnoj bazi i zdravlju.
  • 29. avgusta Venera ulazi u svoje sjedište i znak Vage. Vazdušnim i vatrenim znacima naredni period će donijeti lakše funkcionisanje u ljubavi, dobre dogovore i bolje snalaženje u finansijskom segmentu. Generalno gledano – jednostavnije funkcionisanje u partnerstvima, više flertovanja i zaljubljivanja, lakše sklapanje dogovora i saradnji.
  • Generalno gledano – avgust će biti mjesec sa velikim promjenama i preokretima, prilično nestabilan. Nestabilno će biti vrijeme, ljudi još više.
  • Na okolnosti ne možemo uticati, ali na sebe možemo. Nemiri oko nas ne treba da aktiviraju nemire u nama. Brzina, impulsivnost i nestrpljivost ne treba da budu naše primarne reakcije na poticaje iz okoline. No, s druge strane gledano – avgust jeste mjesec za otpočinjanje promjena u onim životnim sferama u kojima se osjećamo statično i zablokirano. Pa, neka nam je sa srećom!!!

 

LAV

Ljubav

Avgust donosi više dinamike u partnerskim odnosima, mnoštvo dešavanja koja prijaju i voljenoj osobi i vama. Vi ćete biti u potpunosti u svojoj energiji, a partner će umjeti da vas prati – tako da ne očekujemo nikakvu veću problematiku, već naprotiv – jedan dobar i kvalitetan period koji je ispred vas. Više izlazaka, druženja, a moguća su i kraća zajednička putovanja. Eventualno u danima oko punog mjeseca može biti manjih problema u komunikaciji i potrebe da pronađete kompromisno rješenje i prilagodite se jedno drugom. Slobodni Lavovi – provoda, zabave i usputnog flertovanja možete imati tokom cijelog mjeseca – neće vam manjkati ni dobre energije a ni ljubavnih prilika. Iako emotivne šanse najprije lične na samo ljetnje avanture – itekako postoji mogućnost da se one prodube i razviju i u nešto više.

Posao

Avgust povremeno može unijeti talas nestabilnosti u vaš sektor finansija. Mogu se pojaviti troškovi koje niste planirali ili će na dnevni red izaći nešto što ste propustili da platite. Sa nešto više truda i odgovornosti sa vaše strane – doći će se do balansa, pogotovo što će prilivi biti dobri, a postoji šansa i za dodatne zarade. Poslovno – povremenih peripetija i prepreka će biti (naglašenije u drugom dijelu avgusta), ali vam one ne mogu napraviti konkretan problem, samo trenutni zastoj u funkcionisanju.

Zdravlje

Prilično dobro tokom cijelog mjeseca.

 

DJEVICA

Ljubav

Slobodnim Djevicama je ovo mjesec kada će privlačiti pažnju i poglede, vrijeme uzbudljivih dešavanja i događaja koji će vam prijati. Strasti i emocije se lako bude i neće biti čudno ukoliko baš u ovom periodu uplovite u ljubavnu vezu. Odnosi koji započnu tokom avgusta će biti vrlo intenzivni ali vjerovatno i prilično komplikovani. No, kad je to ljubav bila jednostavna? Što se zauzetih tiče – neki parovi će doći do raskrsnice – ili nešto suštinski treba mijenjati u odnosu ili je vrijeme da svako ode na svoju stranu. Kompromis i prilagođavanje su sada neophodni da bi odnos ne samo preživio, već i dobio mogućnost da se oporavi i razvija u boljem pravcu. Generalno gledano – parovi će imati i one divne i opuštene periode tokom avgusta, ali i one u kojima ćete morati da se više potrudite jedno oko drugog.

Posao

Poslovna tematika će biti vaša centralna tema tokom cijelog avgusta. Ovo je istovremeno jako moćan period u kojem je itekako moguće postići ciljeve, krenuti u ostvarenje planova, biti više ambiciozan i dokazati se – ali i period u kojem ništa od navedenog neće ići samo od sebe – u sve će biti potrebno uložiti mnogo truda i odgovornosti. Povremeno zategnuti odnosi sa saradnicima i nadređenima. U drugom dijelu mjeseca moguće su veće promjene, napredovanje ili promjena radnog mjesta.

Zdravlje

Trebalo biste da se više posvetite i svom fizičkom ali i mentalnom zdravlju. Opuštajte se, odmarajte, trudite se da stres svakodnevice ne ostavi traga na vama.

 

Horoskop za avgust: Ovnu šansa za obnovu ljubavi iz prošlosti, Raku troškovi na koje nije računao

 

VAGA

Ljubav

Dobićete jedan ljubavni rolerkoster tokom avgusta, bilo da ste slobodni ili zauzeti pripadnik ovog znaka. Slobodne Vage će imati više nego pojačane društvene aktivnosti – mjesto vas sigurno neće držati i zabava je izvjesna – a u vaš život će ući i one osobe sa kojima je samo moguća avantura i kratkotrajna burna priča, i one koje zaista zavređuju vašu pažnju, a ne bi me iznenadilo i da se pojavi po koji „povratnik“ iz prošlosti ili stari poznanik, stara simpatija. Jedno je sigurno – dosadno vam biti neće. Što se tiče zauzetih – koliko ćete povremeno imati dobar, kvalitetan i ispunjen zabavnim dešavanjima odnos sa voljenom osobom, isto tako ćete imati i onih momenata u kojima niste zadovoljni, u kojima je nervoza naglašena i u kojima imate brzopotezne i žustre „razmjene mišljenja“ sa partnerom. Ljubavno i burno.

Posao

U poslu stvari neće ići onako kako ste vi planirali – ali će ipak ići. Moguća su kratkotrajna prolongiranja i odlaganja onih situacija koje su vam važne – ako ih ne rešite do polovine avgusta, pred kraj meseca sigurno hoćete. Povećanje obaveza je više nego izvesno, a nećete se moći pohvaliti podrškom od onih sa kojima sarađujete na dnevnoj bazi. Više će vam odmagati nego pomagati. Možete imati povremene talase zabrinutosti, možda zbog stanja u firmi u kojoj radite ili zbog konkurencije. Nema razloga za brigu.

Zdravlje

Vaše mentalno i fizičko zdravlje varira tokom ovog meseca. Gledajte da što više vremena provedete u prirodi ili u okruženju onih pored kojih se opuštate.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Iako će partner pokazivati više nego dovoljno volje da sve između vas dvoje funkcioniše kako treba, vi ćete biti pomalo nestabilna stavka u ovom periodu. Vas lično jako će okupirati i poslovni ali i porodični segment tokom cijelog avgusta, biće potrebno da se jako posvetite obavezama i riješite milion i jednu situaciju – pa nije ni čudno što će nervoza kod vas biti pojačana. Jedino što je potrebno jeste da ne prenosite napetost (koju vam drugi donose) u odnos sa voljenom osobom i da pokažete više strpljenja. Ovo može biti jedno jako aktivno i izuzetno strasno vrijeme za vas dvoje – ne kvarite ga! Slobodne Škorpije – kod vas će po pitanjima ljubavi biti prisutan šareniš – otvaraju vam se mogućnosti i za avanturu i za vrlo strasnu novu ljubavnu priču, ali i je moguć i kontakt iz vaše emotivne prošlosti.

Posao

Koliko je avgust mjesec dobar da napravite pozitivnu promjenu po pitanju posla, da riješite neka pitanja i situacije koje su pomalo zakočene, da otvorite nova saradnička poglavlja, ali i da izbijete u prvi plan i dokažete se – isto tako će vam donijeti pregršt situacija koje će vam oduzimati vrijeme, energiju i živce. Obaveza će biti previše, a vaša organizacija baš i neće biti sjajna pa ćete rasipati pažnju na više strana, što može dovoditi do grešaka. Jake mogućnosti za napredovanje, ali i obnovu važnih saradnji.

Zdravlje

Mentalna rastrojenost i manjak vremena za sebe – što se može odraziti i na fizičko zdravlje. Starije Škorpije – aktiviranje hroničnih tegoba.

 

Piše: Olga Savić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 07:46