Horoskop, Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
02/10/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Horoskop za oktobar: Raku snažnija ljubavna priča, Djevici dobri poslovni rezultati

Pred nama je mentalno i fizički naporan mjesec, otkriva astrolog Olga Savić

Ko voli jesen – blago njemu. Ko ne voli – nek se utješi teglom ajvara, džema ili mirisom pečenih paprika. No, voljeli je ili ne – ona je tu. A tu su i Sunce i Merkur u znaku Vage, Venera u Škorpiji i retrogradni Pluton u znaku Jarca. U znaku Riba su retrogradni Saturn i retrogradni Neptun, a u znaku Bika retrogradni Uran. U znaku Blizanaca je Jupiter, u znaku Raka je Mars, a Mjesec se smjestio u znak Djevice.

Od 2. oktobra imamo mlad Mjesec u znaku Vage i prstenasto pomračenje Sunca, u konjunkciji sa Merkurom i u kvadratnom aspektu sa Marsom, dok je vladar pomračenja Venera u znaku Škorpije. Više puta smo do sada spominjali da su pomračenja „okidači“ za nove životne faze i da promjena u prvom trenutku, u prvom „naletu“ dešavanja – može donijeti dramatičnost, osjećaj gubitka ili nervozu. Pred nama su promjene najprije u emotivnim i poslovnim partnerstvima, a svakako je da ovo nebesko dešavanje može ukazati  i na probleme u saobraćaju, u komunikaciji, po trgovinskim pitanjima, može zakomplikovati ugovore i dogovore, donijeti teškoće i probleme sa djecom i mladima, ali se i negativno odraziti kroz naše finansije – najprije kroz porast troškova i kroz suštinsku „borbu“ za finansijsku stabilnost.

Od 9. oktobra Jupiter u znaku Blizanaca kreće retrogradnim hodom koji će trajati sve do februara 2025. godine. Sve ono što niste stigli da uradite, sve ona mjesta koja niste uspjeli da obiđete iz ko zna kog razloga, svi oni ljudi koje ste propustili da kontaktirate, svi oni sa kojima ste izgubili komunikaciju ili je prekinuli, sve ono što niste imali vremena da naučite, sve ono što ste uradili ofrlje – sada imate priliku da se vratite korak unazad i ispravite. 

Merkur iz znaka Vage 13. oktobra prelazi u znak Škorpije. Iz znaka u kojem je ravnoteža najbitnija, koji pokušava kulturno i sa manirima da kaže ono što ima (a da pri tome nikoga ne uvrijedi) Merkur prelazi u znak koji je direktan, koji ne uvija ništa u šarene papiriće, koji govori glasno, jasno i najprije – istinito. I istu takvu istinu i traži od onih sa kojima radi, koje voli ili koji su mu bliski – pa neće biti čudno ako ovih dana budemo „kopali“ po tajnama – i tuđim, ali i svojim.

Od 17. oktobra imamo pomračenje i pun Mjesec u znaku Ovna. Pa će nekome „pasti mrak na oči“, pogotovo što je pun Mjesec u kvadratnom aspektu sa Marsom iz Raka. I „bitke“ će se voditi po pitanju emocija, biće impulsivnih, naglih i neočekivanih poteza a sve možemo doživljavati vrlo isključivo i prasnuti za svaku sitnicu.

Tog 17. i Venera iz znaka Škorpije prelazi u znak Strijelca. Iz dubokih, ali mutnih i ustalasanih škorpionskih reka prelazi u široka prostranstva Strijelca. Iz znaka koji donosi ograničenja prelazi u znak slobode. Iz znaka pesimizma u znak optimizma.

A 22. oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije i počinje vladavina ovog znaka. Mi ulazimo u centralni dio jeseni, a Škorpije u vrijeme slavlja i rođendana.

I stigosmo do kraja ovog „pomračenog“ oktobra... pred nama je jedan dosta mentalno i fizički naporan mjesec koji će nas „pogurati“ u mnoge bitke. Najteže će biti one unutrašnje, one koji vodimo sami sa sobom. Mjesec krajeva i mesec krajnosti. Pa, neka nam je sa srećom!!!

 

image

Horoskop RAK

- ILUSTRACIJA

RAK

Ljubav

Što se emocija i strasti tiče – partneru i vama ništa ne fali, naprotiv – što bi se reklo – „preliva“ na sve strane. No, što se tiče komunikacije – tu već nemamo savršenu sliku, bar ne tokom prvih desetak dana oktobra. Zato bi tokom te prve dekade više trebalo staviti fokus na osjećanja i uživanja, a ne pričati baš mnogo o teškim temama, pogotovo onim na kojima ste se već do sada sapleli više puta. Ako ste u braku ili živite sa partnerom – ova dekada bi mogla biti izazovna po pitanju „domaćih“, svakodnevnih situacija. Rakove koji su zauzeti, a švrljaju sa strane posebno upozoravamo na ovaj period – jer vaš „regularni“ partner može biti posebno ljubomoran i sumnjičav. Slobodni Rakovi – vaše polje ljubavi je aktivirano i prošlošću i novitetima. Na koju ćete vi stranu otići zavisiće samo od vas. Moguće su obnove odnosa, ali i ulazak u novu, dosta snažnu ljubavnu priču.

Posao

Rakovi privatnici će imati zahtjevan poslovni mjesec, ali ako budete mudri i spori na odlukama, pogotovo tokom prve dekade oktobra – ostatak mjeseca može donijeti dobre finansijske rezultate. Generalno gledano – pred Rakovima su promjene u poslovnoj sferi, pa će se neki od vas tokom ovog perioda odlučiti za prelazak na drugo radno mjesto ili promijeniti firmu. Od ulaska u drugu dekadu mjeseca biće lakše ostvariti kvalitetnu komunikaciju sa kolegama i saradnicima ili pokrenuti nove saradnje i projekte.

Zdravlje

Oscilacije raspoloženja i dosta nervoze – što se može odraziti na stomačni i na respiratorni dio. Moguće su meteoropatske reakcije, ali i porast anksioznosti.

 

image

Horoskop LAV

- ILUSTRACIJA

LAV

Ljubav

Tokom prve dekade oktobra hladna glava I balans u komunikaciji će vas „spasiti“ od potencijalnih intenzivnih rasprava sa voljenom osobom. Spustite ton i ne dozvolite sebi da vas nervoza ili bijes povuku u prepucavanje sa partnerom. Ovaj mjesec u emotivnom smislu nije jednostavan po vas, jer će biti previše intenzivno i promjenljivo stanje u vašim vezama/brakovima. Ići će se od euforije pa do ljubomore, sumnjičavosti, tvrdoglavosti, što se posebno može odraziti kod onih koji žive zajedno ili su u braku. Potrebno je da i partner i vi pokažete više tolerancije i razumijevanja jedno za drugo i da zajedničkim snagama rješavate potencijalne teškoće. Slobodni Lavovi – sklonost tajnim pričama, ali i ljubavima koje su nabijene intenzitetom, hemijom, strastima. Burna romantična dešavanja.

Posao

Neke važne odluke ćete donijeti tokom prve polovine mjeseca, odluke koje će se i te kako odraziti na vašu poslovnu budućnost. Neki od vas će napraviti presjek u postojećoj firmi i potražiti nešto novo. Neki od vas će ući u pregovore oko promjene radnog mjesta, novog poslovnog projekta, ili saradnje/ugovora koji obećava da će unaprijediti vašu finansijsku situaciju. Ako računate na nečije obećanje, pomoć ili podršku – ona će biti aktuelna polovinom oktobra. Lavovi prave zaokret u karijeri, polako ali sigurno.

Zdravlje

Po pitanjima mentalne i fizičke stabilnosti – pred vama je jedan polovičan mjesec. Smanjite stres (ako je to ikako moguće), više se odmarajte i više budite u prirodi a manje u kući.

 

image

Horoskop DJEVICA

- ILUSTRACIJA

DJEVICA

Ljubav

Može biti emotivnih izazova u vašim partnerstvima tokom ovog mjeseca. No, pošto postoji izražena potreba i kod partnera i kod vas da se pronađe zajednički jezik i kompromis – ne bih rekla da ćete kao par biti ugroženi. Kod onih koji žive zajedno ti izazovi će se vrtjeti oko finansija, raspodjele obaveza i obostrane okupiranosti poslovnim segmentom a možda se pojavi i koje zrnce ljubomore i sumnje. Kod onih koji su u vezama – vi ćete željeti da pokrenete neka pitanja ili planove koji su u zastoju, željećete da neke stvari u svom odnosu definišete. Slobodne Djevice – iako ima nekih malih naznaka za kontakt sa starim simpatijama ili ex partnerima – nešto ne bih rekla da će prošlost biti ta koja će vas probuditi. Mnogo su istaknutije nove emotivne šanse koje postoje tokom cijelog mjeseca.

Posao

Djevice ulaze u jednu vrlo značajnu finansijsku fazu koja i te kako može unaprijediti njihovo stanje u ovom segmentu. Cio oktobar je po ovom pitanju prilično „plodan“ a i vi ćete dosta mudro umjeti da rasporedite prilive. Što se posla tiče – prilično slična situacija kao i po pitanjima novca. Ozbiljnost, preciznost, brzina i odgovornost, kao i spremnost na kvalitetnu komunikaciju – siguran su pokazatelj da ćete i pored prepreka, ipak napredovati i ostvariti više nego dobre poslovne rezultate.

Zdravlje

Uglavnom prolazne zdravstvene tegobe. Trebali biste da se potrudite da pronađete više vremena za san, odmor, opuštanje – jer ste pod velikim mentalnim pritiskom.

 

Olga Savić, atrolog

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 10:02