Mjesečni horoskop za mart / -ILUSTRACIJA
02/03/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop: Raku ljubavne oscilacije, pred lavovima izazovi, djevicama poslovni predah

Srećne momente u martu otkriva vam atrolog Olga Savić

Na korak smo bliže do proljeća. Na ulasku u mart sačekuju nas Sunce, Merkur, Saturn i Neptun u znaku Riba. U znaku Bika su Jupiter i Uran, u znaku Škorpije je Mjesec, a u Vodoliji su Pluton, Mars i Venera.

U periodu od 3. pa do 10. marta prvo Venera, a zatim i Mars ulaze u kvadratni aspekt sa Uranom. Dok će aspekt Venere i Urana ukazati na nestabilnost i potrebu za rizikom u novčanim tokovima, a po pitanju ljubavi donijeti nekima varnice strasti i ulaske u neobične odnose/kombinacije/afere, a drugima ljubavne greške, nestrpljivost i nagle presjeke – kvadrat Marsa sa Uranom će ukazati na potrebu za pobunom, snažnu reakciju na pritisak, opasne situacije, djelovanje u afektu, naglost.

Tog 10. marta imamo i mlad Mjesec u znaku Riba u sekstilnom aspektu sa Uranom – koji govori o promjenama, ali najprije onim koje kreću unutar nas. Dani jake intuicije, kreativnosti i nadahnuća.

Istog dana i Merkur prelazi u znak Ovna (gdje ga očekuje retrogradni hod, ali tokom aprila), ukazujući na snagu misli i reči, oštroumnost, pronicljivost. Razgovori će biti strastveni, nećemo dati "na sebe", lako ćemo upadati u vatru.

Dan kasnije, 11. marta Venera prelazi u znak Riba – mjesto svoje egzaltacije – mjesto najdubljih osjećanja, ali i najvećih tajni. Pred nama su dani velikih emotivnih zanosa, romantike – ali i jakih čulnosti i tajnih ljubavnih afera.

Od 20. marta Sunce prelazi u znak Ovna, a mi ulazimo u proljeće. Par dana kasnije – 23. marta Mars prelazi u znak Riba. Pošto je Mars planeta koja govori o našem cilju, usmjerenju i energiji, njegov tranzit kroz vodeni znak Riba može donijeti osjećaj da ne uspijevamo da kontrolišemo situacije koje su nam od važnosti, da nismo sigurni šta želimo, a da se naša raspoloženja i motivacija, kao i organizacija konstantno mijenjaju i variraju.

Od 25. marta očekuje nas pomračenje i pun Mjesec u znaku Vage. Fokus će biti na odnosima – pogotovo onim koji u poslednje vrijeme nisu stabilni, gdje može doći do nekog vida suočavanja u smislu "šta je ono što želim, a šta je realno". Isto kao što se neke relacije (nije važno da li su one emotivne, poslovne, porodične, prijateljske itd.) sada mogu oporaviti i pronaći zajedničko rješenje i put na dalje, takođe će biti i onih odnosa u kojima će biti situacija koje je teško prevazići. Generalno gledano, možemo u ovom periodu osjećati da ne postoji balans u našem životu.

Generalno gledano, mart će biti mjesec dualnosti. S jedne strane će postojati nadahnuće, s druge gubitak motivacije. S jedne strane ljubav, s druge tajna ili razočaranost. S jedne strane jaka energija, sa druge energetski padovi i zastoj. S obzirom na to da nam je ovo mjesec u kojem se, makar kalendarski – susreću zima i proljeće i miješaju svoje uticaje – nije ni čudno što on djeluje toliko nestabilno i sa oscilacijama. Znate ono što zovu proljećnim umorom ili proljećnom letargijom? Pa, nekako mi djeluje da ćemo svi mi u manjoj ili većoj mjeri tokom marta proći kroz ovakva ili slična stanja.

Srećno!!!

 

image

Mjesečni horoskop za mart

-ILUSTRACIJA

 

RAK

Ljubav

Vaša osjećanja i raspoloženja kroz odnos sa voljenom osobom će biti u fokusu tokom cijelog marta. Neki put će to biti mirno, toplo i prozirno jezerce emocija u kojem ćete se osjećati ušuškano i sigurno. Neki put će biti i talasa nesigurnosti, strahova ili pak vraćanja na prošle teme i pitanja – koji vas na kratko mogu preplaviti. Posebno drugi dio mjeseca donosi te naglašenije oscilacije – ne bih rekla da će biti iole konkretnijih, ozbiljnijih problema između partnera i vas – ali će biti nemira, koji jesu rješivi jer ipak su trenutno emocije i osjećaj povezanosti na prvom mjestu. Slobodni Rakovi – potreba za sigurnom ljubavnom lukom je izražena kod vas tokom marta. Nove ljubavne prilike postoje (neke od njih su zaista dobre, ali biće i onih koje samo nose avanturu), ali će biti prisutna i potreba za obnovom nekih odnosa.

Posao

Nemiran, ali profitabilan i uspješan mjesec je pred vama. Možda ćete tokom prve dekade mjeseca biti bez pravog fokusa i organizacije, možda će se sve vezano za posao odvijati uz dosta prepreka i otežanja – ali od ulaska u drugu dekadu marta vaša se organizacija popravlja i usmjeravate se na ciljeve ili ostvarenja planova. Užurbanost će postojati, ali ćete uspijevati da uhvatite korak i budete efikasni i ažurni. Veća profitabilnost ide Rakovima koji sarađuju sa inostranstvom, u obrazovanju ili u javnim ustanovama.

Zdravlje

Respiratorni problemi su aktuelni u prvoj polovini mjeseca. Drugi dio marta može donijeti osjetljive sinuse, glavobolju ili meteoropatske tegobe.

 

 

 

LAV

Ljubav

Ispunjen dešavanjima i aktivan, ali sa druge strane – i pomalo izazovan period je pred slobodnim Lavovima. Druženja i pozitivnih kontakata koji vam prijaju će biti svakako – a sa nekim od ovih osoba biste mogli i emotivno da se povežete... ili da vam makar probude onu strasnu, vatrenu komponentu. Izazovi leže u vašoj emotivnoj ranjivosti tokom marta – što kod nekih od vas može donijeti talase melanholije ili čak potrebu da se okrenu ka prošlosti, dok bi pojedini Lavovi bili skloni ulasku u tajne ili previše komplikovane odnose. Što se zauzetih tiče – dinamičan period sa voljenom osobom. Biće tu i izuzetno lijepih momenata, ali će biti i trenutaka u kojima biste oboje trebali da naučite da podignete ručnu kočnicu i da ne dozvolite da tenzije eskaliraju. Povoljan mjesec za putovanja, druženja, izlaske.

Posao

Promjene u planovima, nagli preokreti, iznenadne situacije i potreba da savladavate stvari u hodu biće više nego prisutni tokom većeg dijela marta. Brzina i kvalitet rešavanja zavisiće od vaše sposobnosti da objektivno sagledate situaciju, napravite određene ustupke i budete fokusirani na krajnji rezultat. Porast obaveza je izvjestan, ali ste vi već od kraja prve dekade marta u neuporedivo boljoj energetskoj fazi i umjećete da se na pravi način izborite sa njima. Finansije su nešto bolje, mogućnost dodatnih zarada.

Zdravlje

Bolji zdravstveni period je pred vama. Nivo stresa jeste pojačan, naročito u prvom dijelu mjeseca a stariji pripadnici znaka mogu biti skloni virozama, prehladama, alergijama ili meteoropatskim tegobama.

 

 

 

DJEVICA

Ljubav

Neki vid promjene će biti aktuelan u partnerskim odnosima, jer ste u ozbiljnom periodu koji traži definisanje, sređivanje, čišćenje. Pa ćemo tako imati parove koji će kroz mart proći u mnogo boljoj energiji sa voljenom osobom, sve uz pojačanu bliskost, razumijevanje i obostranu podršku. Isto tako ćemo imati parove koji će izdefinisati pravac veze i krenuti ka uozbiljavanju, polako ali sigurno. No, biće i onih parova koji će ovaj period iskoristiti da realno sagledaju stanje stvari, da eventualno pokušaju da naprave pozitivne promjene, a ako to ne bude funkcionisalo – da krenu ka pravcu odvajanja. Slobodne Djevice imaju pred sobom aktivan ljubavni mjesec. Kao što će neki od vas tražiti zabavu, druženje i flert – biće i onih koji će tražiti stabilnost i trajnost u ljubavi. Svako će pronaći ono što traži.

Posao

Vi ste već neko vrijeme u takvom poslovnom periodu koji vam ne dozvoljava da predahnete i opustite se na iole duži rok, ali koji vam sa druge strane gledano – donosi ozbiljne poslovne pomake i dobre rezultate. I takav period će se samo nastaviti tokom marta. Što bi se reklo – nema odmora dok traje obnova. A u vašem slučaju – nema odmora kada pravimo temelj i odskočnu dasku za budućnost. Organizujte se dobro, jer sve su obaveze sada hitne, svi dogovori važni. Znatno povećanje finansija.

Zdravlje

Nivo stresa je povišen. Zato vam je potrebno više odmora, relaksacije – ali i fizičkih aktivnosti i boravka u prirodi, kao i redovna i kvalitetna ishrana. Možete imati probleme sa spavanjem, glavobolje, prehlade.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:35