Mjesečni horoskop za april / -SHUTTERSTOCK
01/04/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop za april: Ovnove čeka zarada, Bikove ljubomora, a Blizance umor

Kako su vam zvijezde naklonjene u narednih 30 dana otkriva astrolog Olga Savić

Dok se proljeće lagano odmotava pred nama i poziva nas da zakoračimo u boje i mirise, okupane suncem, planete igraju svoj ples. U april ulazimo sa Suncem i Merkurom u znaku Ovna, Jupiterom i Uranom u znaku Bika. Mjesec je u znaku Strijelca, Pluton u znaku Vodolije. U znak Riba se smjestilo društvance sačinjeno od Marsa, Saturna, Venere i Neptuna. Baš ovaj stelijum planeta u Ribama ukazuje na velike promjene u raspoloženjima, neizvjesnost i pojačanu osjetljivost kojima smo toliko podložni u poslednje vreme.

Prvog aprila – Merkur u znaku Ovna kreće retrogradnim hodom. Ne, nije „aprililili“ i nije prvoaprilska šala – narednih 25 dana bićemo skloni da se sapletemo na riječima, u komunikaciji, kasnićemo, mijenjati planove, biti u fazonu nesporazuma, imati probleme sa informacijama, vezama i u saobraćaju. Ovo nije dobar period da se zaletimo u dogovorima, u kupovini, u saobraćaju ili na riječima – sada je vrijeme u kojem važi „tri puta mjeri, jednom sijeci“. No, s druge strane gledano – bićemo u prilici da ostvarimo nešto što smo propustili, da pronađemo nešto što smo izgubili, da dobijemo još jednu šansu u nekim situacijama, da obnovimo neke kontakte koji su prekinuti. Ovo je takođe period kada informacije koje su nam bile nedostupne ili sakrivene izlaze na površinu. Bar što se Merkura tiče – april obećava igranku bez prestanka – onu u kojoj će nam u nekim trenucima biti ludo zabavno, a u drugim ćemo željeti iz kože da iskočimo od nervoze.

A 5. aprila Venera iz znaka Riba prelazi u znak Ovna, gdje će boraviti do 29. U emotivnom smislu – imaćemo potrebu da osvajamo... a i nas će osvajati! Strasti se lako bude, zaljubljuje se u treptaju oka. Sve u fazonu „zaljubim se pet-šest puta u roku od tri minuta“. I u partnerskim odnosima će biti povišenih energija i sklonosti ka raspravama – no, vatra rasprava se lako zamijeni vatrom strasti. Prava planeta za buđenje u svakom smislu! I u poslovno finansijskom smislu nam slijedi pokretanje – tu su novi načini zarade, novi poslovni angažmani, ideje koje sada možemo materijalizovati.

Od 8. aprila nas čeka mlad Mjesec i totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, znaku koji predstavlja nove početke – pred nama je period velikih promjena – nešto mora da se „pomrači“, ugasi – da bi se rodilo nešto novo. Neko mora da ode, da bi došao neko drugi. Završetak i početak idu ruku pod ruku. Ne zaboravite da je pomračenje okidač za događaje – koji ne moraju nastupiti brzo, već u narednih šest mjeseci.

U periodu od 5. do 12. aprila Mars i Saturn će biti u konjunkciji u znaku Riba – dvije malefične planete jedna uz drugu – Mars koji pokušava da nagazi gas....i Saturn koji drži kočnicu. Nisu ovo jednostavni dani, možemo se osjećati pod velikim pritiskom okolnosti (ili drugih ljudi), možemo se suočiti sa neprijatnim situacijama, porazima, lomovima.

Od 19. aprila Sunce prelazi u znak Bika i počinje vladavina ovog znaka. Jer, vrijeme je za više uživanja – u suncu, u hrani, u opuštenosti, u svim životnim zadovoljstvima.

Imamo pun Mesec u znaku Škorpije od 24. emotivno, mentalno i fizički dosta naporni dani, isključivost, ljubomora, tvrdoglavost, posesivnost.

Poslednjeg dana aprila Mars iz znaka Riba prelazi u znak Ovna. Vrijeme je za buđenje. Srećno!!!!!

 

image

Mjesečni horoskop za april

-SHUTTERSTOCK

OVAN

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti pripadnik ovog znaka – tokom aprila možete obnoviti neki kontakt koji će biti najprije seksualne prirode. Neko vrijeme ćete vjerovatno pokušavati da podignete ručnu kočnicu i iskulirate – ali obzirom da iskušenje može biti prejako... a vaša volja preslaba – razvoj situacije može da ode u pravcu konkretizacije. Ukoliko od ove obnove očekujete neko posebno emotivno zadovoljstvo – od tog posla ništa nema, mnogo je više izvjesno da ćete se brzo pokajati. No. Ako ostavimo po strani ove obnove – slobodni Ovnovi će tokom celog meseca biti pod „opsadom“ udvarača/udvaračica. Očekujte mnogo flertovanja, strasti i zabave sa suprotnim polom. A zauzeti – umjećete da isprovocirate drago vam biće, ali je malo vjerovatno da će vam partner ostati dužan. Kombinacija strasti, energije...pa i rasprava.

Posao

Prepreke u komunikaciji i u dogovorima, nesporazumi i problemi administrativne i papirološke prirode mogu obilježiti veći dio ovog mjeseca. Ukoliko ne budete suviše impulsivni i nestrpljivi i ukoliko budete umjeli da učite na prošlim greškama, ali i iskustvima – ovo će biti dobar mjesec što se rezultata tiče. Dobar je period da potpišete značajan ugovor ili pokrenete saradnju – ali samo ako proces dogovora traje već neko vrijeme i istrpio je do sada više promjena i različitih faza. Zaraditi hoćete, mentalno se umoriti hoćete.

Zdravlje

Možda djelujete kao da ste od čelika, ali to je samo površinski „premaz“. Suštinski – prilično ste i fizički i mentalno iscrpljeni i trebali biste da više vremena odvojite za sebe, odmor, opuštanje.

 

BIK

Ljubav

Prva polovina mjeseca će biti nešto zahtjevnija u partnerskim odnosima – vi ćete biti preopterećeni, možda i nervozniji nego inače a voljena osoba dosta okupirana obavezama. Biće momenata u kojima će komunikacija ići teže, momenata kada ćete se razmimoilaziti u razmišljanjima – a moguće je da nećete baš uvijek imati dovoljno vremena jedno za drugo. Drugi dio aprila je već opušteniji, kod oboje postoji više motiva i inspiracije, više strasti i uživanja, ali i više bliskosti. Oko punog Mjeseca u znaku Škorpije i vašem partnerskom polju u nekim partnerskim odnosima može doći do pojačanog nivoa ljubomore, ali će zato biti i onih parova koji će baš ovo vrijeme iskoristiti da naprave neke značajne korake. Slobodni – april je dobar za uživanje i zabavu, odnosi pokrenuti u ovom periodu mogu vremenom postati ozbiljni.

Posao

U većem dijelu mjeseca će finansijski segment biti ono što vas okupira I mjesto gdje ulažete najviše energije. Promjenljive finansijske situacije vam mogu povremeno zadavati glavobolju – očekujte više stabilnosti tek pred kraj aprila. Poslovno – I pored manjih zastoja u komunikaciji sa saradnicima, odlaganja nekih planova ili dogovora – ovo će biti dosta miran mjesec za vas. Mogućnost za neke konkretnije promjene očekujte u drugom dijelu aprila. Strpljenje će vam se isplatiti.

Zdravlje

Ovo je dosta stabilan period u zdravstvenom smislu. Eventualno biste mogli imati češće glavobolje ili povremene alergijske tegobe.

 

image

Mjesečni horoskop za april

-SHUTTERSTOCK

BLIZANCI

Ljubav

Komunikacija sa voljenom osobom može biti obojena nestrpljivošću i vašim promjenljivim raspoloženjima. Ukoliko je za ovakvo vaše stanje zaslužno to što ste pod pojačanim pritiskom kroz posao ili kroz porodicu – pokušajte da ne prenosite nervozu u partnerski odnos. Ako pak smatrate da je partner jednim dijelom kriv za to kako se osjećate – onda bi bilo dobro da sjednete i porazgovarate. Dobar je trenutak da kažete sve ono što vam je na duši i što vas opterećuje. Takođe, mogli biste da razmislite da li ste i vi doprinijeli problemu. Drugi dio aprila donosi vam lijepe zajedničke trenutke i više radosti. Slobodni Blizanci – Venera je tokom ovog mjeseca na vašoj strani – vaš društveni život se poboljšava, lako se sklapaju nova poznanstva, kontakti, lako se flertuje. A možete i sresti nekog koga dugo želite da vidite.

Posao

Dosta zahtjevan poslovni mjesec, pogotovo njegova prva polovina – moguće je više nesporazuma u komunikaciji sa šefovima I saradnicima, a I vi možete biti nefokusirani. Ovo je period kada se pred vas postavljaju kompleksni I ozbiljni zadaci, kada se od vas očekuje odgovornost I pravi rezultati. Prilagodite se trenutnom poslovnom tempu, organizujte se na najbolji način – sve je izvodljivo, pogotovo ako pokažete prilagodljivost, strpljivost. Zaslužene nagrade stižu u drugom dijelu mjeseca.

Zdravlje

Pojačan umor I nivo stresa. Bićete podložni problemima sa respiratornim organima – pogotovo alergijama.

Mjesečni horoskop pripremila Olga Savić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:05