mjesečni horoskop / - SHUTTERSTOCK
01/07/2024 u 10:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop za jul: Škorpijama mjesec za nagle i velike preokrete, Lavu za bjekstvo od posla

Kako su zvijezde naklonjene Lavu, Djevici, Vagi i Škorpijiu narednih mjesec dana otkriva astrolog Olga Savić.

Dok se ljeto dvoumi da li da nas potopi ili sprži, da vidimo šta nam je sve interesantno pripremio mjesec jul. Na ulasku u jul u znaku Raka imamo Sunce, Veneru i Merkura, u znaku Vodolije je retrogradni Pluton, a u znaku Riba retrogradni Saturn i Neptun. U znaku Bika su Mjesec, Mars i Uran, a u znaku Blizanaca Jupiter.

Odmah 2. jula Merkur prelazi u znak Lava – više ćemo pričati o putovanjima, ljubavi, odmorima, zabavama – a i vrijeme je da se krene na neku udaljenu, toplu destinaciju.

U noći između 5. i 6. jula imamo mlad Mjesec u znaku Raka – ulazimo u period koji je povoljan da se dublje povežemo sa onima koje volimo i koji su nam najbliži, ali i da sredimo porodične odnose, napravimo neke promjene u domu, renoviramo, možda krenemo u kupovinu nekretnine, zaljubimo se (ovo su ljubavi koje će biti protkane jakim emocijama i biti ozbiljne i trajne).

Od 11. jula Venera prelazi u znak Lava – donoseći i talas ljubavne vreline, ali i prave vrele ljetnje dane. Ovo je vrijeme ljetnjih ljubavi, ali i vrijeme da se uživa, pokaže, provede, opusti.

Od 12. jula Mars se približava Uranu u znaku Bika (tačna konjunkcija će biti 15. jula) i sve do 20. jula će biti u lošoj poziciji – ovaj period može donijeti velike finansijske preokrete i tumbanja, probleme sa bankama, bankarskim aplikacijama, ali i probleme ratarima (nepogode, oluje, grad, velika vrućina). Takođe, u ovim danima treba izbjegavati da donosimo naprasne odluke, pogotovo one donesene u trenucima kada smo bijesni, iziritirani, kada smo u afektivnim stanjima. Generalno, ovaj period će donijeti pojačan stres, nervozu, ali i posesivnost i ljubomoru. Muška populacija će biti više sklona impulsivnim reakcijama.

Mars 20. jula prelazi u znak Blizanaca – prisutna je brzina misli i djelanja, ali i brzina u saobraćaju – pa nije loše biti nešto pažljiviji.

Pun Mjesec 21. jula – opet je u znaku Jarca. Tokom juna smo takođe imali pun Mjesec u ovom znaku, ali na početnim stepenima – dok je sada na poslednjim stepenima Jarca. I tokom juna smo imali previranja na relaciji poslovno-privatno, a sada – kada je vladar punog Mjeseca retrogradni Saturn, kao da moramo da se vratimo korak unazad i još jednom preispitamo svoje odluke i događaje iz juna. Dani oko punog Mjeseca donose težinu i nervozu.

Sunce 22. jula prelazi u znak Lava. Lavovima želimo srećne rođendane, a mi ostali ulazimo u centralni i najvreliji dio ljeta.

Od 25. jula Merkur prelazi u znak Djevice. Ova planeta već prividno usporava i početkom sledećeg mjeseca je čeka retrogradni hod.

Budite dobro, pokušajte da se makar jednim dijelom tokom jula odmorite od svega i pobjegnete na odmor, koji nam je svima toliko potreban....

Srećno!!!

 

LAV

Ljubav

Merkur na početku mjeseca prelazi u vaš znak, desetak dana kasnije priključuje mu se i Venera, kao i Sunce početkom treće dekade – u emotivnim vezama koje su iole solidne ovo će pokrenuti talas lijepih dešavanja sa partnerom i to da se osjećate više nego dobro u sopstvenoj koži. U onim vezama koje su malo nestabilne bi se trebalo čuvati povremenih naleta posesivnosti, ljubomore ili potrebe da kontorlišemo jedno drugo i vodimo glavnu riječ. Slobodni Lavovi – moguć je tokom prve dekade jači talas sentimentalnosti ili čak potrebe da provirite i vidite šta se dešava kod osobe koja je nekada bila vaša i koja je ostavila traga na vašem srcu. No, ono što je bilo ćemo ostaviti iza sebe i okrenuti se novim stranicama života  koje u julu obećavaju talas pozitive, opuštenosti, uživanja, pa i po koju prilično solidnu ljubavnu priliku – bilo onu koja će trajati, bilo onu koja će vam samo uljepšati ljeto.

Posao

Pravi mjesec za bjekstvo od poslovnih aktivnosti koje su vam u poslednje vrijeme oduzimale dobranu količinu energije i snage. Bolje bi bilo iskoristiti drugi dio jula za odmor, jer tada će sve što se vezuje za posao donositi baš lijepu količinu izazova i stresa – pa bi bilo fino da to izbjegnete. No, kako god se organizovali – prva polovina jula je korektna, sve se stiže na vrijeme i bez mnogo prepreka. Od 15. do 20. napeto – treba izbjegavati konfliktne situacije sa saradnicima i šefovima, ali i impulsivne odluke.

Zdravlje

Prilično dobro tokom cijelog perioda.

 

DJEVICA

Ljubav

Dobar period za uživanje sa voljenom osobom, za pravljenje planova (i brzu realizaciju istih – pogotovo ako se ti planovi vezuju za druženje, uživanje, zabavu, putovanja), dobar period za jačanje strasti, ali i bliskosti, razumijevanja, međusobnog poštovanja. Čak je dobar period i za one parove koji su se u prethodnom periodu malo zatalasali, koji su eventualno bili u nekoj statičnoj fazi ili nisu mogli da riješe ozbiljna pitanja vezana za njihov odnos – sada je dosta toga rješivo – naravno, ukoliko postoji želja i namjera da oboje „prionete na posao“.  Što se tiče slobodnih – uživajte kad već možete, družite se i okusite sve čari koje donosi ovaj mjesec. A moguće je da se „usput“ i poprilično zaljubite. Prva polovina jula jeste bolja za ljubav, ali ništa ne fali ni drugoj polovini (osim što to tada više miriše na avanturu).

Posao

I za vas bi bilo dobro da makar jedan dio jula iskoristite za odmor i opuštanje, jer je pritisak poslovnih obaveza i dešavanja i dalje kod vas prilično jak, a takav tempo će se nastaviti i tokom sledećeg mjeseca. Ukoliko težite promjenama – bilo da hoćete da promijenite firmu, radno mjesto ili da uvedete nove elemente u posao – drugi dio jula mjeseca je izuzetno povoljan za tako nešto. Finansijska situacija je dosta stabilna, ali očekujte da će vaši troškovi biti pojačani, posebno tokom treće dekade jula.

Zdravlje

Potreban vam je odmor. Tokom prve dekade jula moguće su alergije ili stomačni problemi.

 

 

 

VAGA

Ljubav

Prvih desetak dana jula, iako ništa ne ukazuje na probleme u vašim partnerstvima – kao da nećete biti baš u svom elementu. Možda ćete imati utisak da odnos stagnira, a i vi ćete biti dosta osjetljivi i povremeno ćutljivi. Ulaskom u drugu dekadu jula pa sve do kraja mjeseca rast vašeg raspoloženja će biti više nego primetan. Partnera i vas očekuje dosta zabavnih aktivnosti, društvenosti ili putovanje (pogotovo od treće dekade mjeseca) i odmor – u svakom slučaju, konačno ćete početi da se osjećate opuštenije, vedrije, lepršavije. Vaš odnos se pokreće, pred vama je lijep emotivni period. Slobodne Vage – period za druženja i izlaske, period koji vam daje priliku da zablistate baš onako kako vi umijete – kreće od ulaska u drugu dekadu jula. Moguće su ljubavi preko društvenih aktivnosti, društvenih mreža, ali i na putovanju.

Posao

Prva dekada je dobra da privedete kraju zahtjevne obaveze ili poslovne projekte. Odgovorni ste i posvećeni poslu i nema sumnje da ćete sve obaviti kvalitetno i na vrijeme. Odnos sa saradnicima i nadređenima će biti dobar. Od ulaska u drugu dekadu mjeseca nekima od vas slijedi nagrada – bilo kroz neku formu napredovanja, bilo kroz poboljšanje finansija, a to je i vrijeme kada do vas stižu povoljne informacije ili ostvarenje važne saradnje. Stanjem finansija ćete biti zadovoljni u drugom dijelu jula.

Zdravlje

Osjetljivost u prvom dijelu jula. Ostatak mjeseca zdravstveno povoljan.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Iako voljena osoba i vi ulazite u jul mjesec u dosta kvalitetnom odnosu – sve je tu – i komunikacija i emocije i strast i međusobna podrška – ipak moramo upozoriti pripadnike ovog znaka na period tokom druge dekade jula. Konjunkcija Marsa i Urana u vašem partnerskom polju ukazuje na nagle i velike preokrete – naravno da ovo ne znači automatski da je promjena negativna – apsolutno je moguće napraviti neke značajne iskorake (ozvaničenje veze, vjeridba, brak, zajednički život) ili unijeti talas svežine i uzbuđenja u odnos, ali u nekim emotivnim relacijama ovo ipak može da ukaže na pucanje veze i odvajanje, i to prilično burno. No, svaki par je priča za sebe. Neka vaša bude pozitivna. Slobodni – prva polovina jula može doneti pojačanu sentimentalnost, osvrtanje preko ramena, kontakt, pa čak i pokušaj obnove nekog odnosa. Da li će ovo biti uspješno – zavisiće samo od vas dvoje. I nove ljubavi jesu aktuelne, neko će vas pokrenuti u treptaju oka i uključiti vam sve ljubavne lampice.

Posao

Mnogo toga vam ide na ruku tokom prve polovine jula, poslovna tematika će ići uglavnom lagano a moguće je da u ovom periodu ostvarite i značajan dogovor, saradnju ili otpočnete sa dugoročnim poslovnim projektom. Tokom druge dekade budite nešto obazriviji u saradničkim odnosima – može biti napetih momenata u kojima treba zadržati strpljenje i biti spreman na kompromis. No, nekima od vas se baš u tom periodu smiješi unapređenje. Finansijski ćete biti dobro, iako sa dosta nepredviđenih troškova.

Zdravlje

Čuvajte se predugog boravka na suncu, naročito u drugom dijelu mjeseca. Stariji neka u tom periodu češće provjeravaju krvni pritisak.

 

Horoskop priredila astrolog Olga Savić

 

Mjesečni horoskop za jul: Ovan uživa u ljubavi, Blizancima moguće promjene na poslu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 10:42