Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
24/06/2024 u 10:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nedjeljni horoskop: Slobodne Ribe očekuju interesantni "kandidati", pravi momenat za Raka da pregovara o povišici

Slobodni Lavovi – emocije vam se prikradaju iza leđa a strasti ih prate u korak – ovo je vrijeme kada se možete zaljubiti, ali i vrijeme kada se lako može ući u tajnu vezu. Šta god da odaberete – trajaće

OVAN

Hrana

Iako ste svjesni da su vam potrebne promjene u načinu ishrane, još uvijek ne možete da prevaziđete potrebu za hranom koju volite. Na prvom mjestu su slatkiši, ali i previše mesa i mesnih prerađevina.

Ljubav

Samo lagano i opušteno – to bi mogao da bude dobar moto za vas koji ste “u paru”. Stvari između dragog vam bića i vas ne funkcionišu loše u ovim danima, a mogli biste dodatno da sve to uljepšate nekim finim dešavanjima – putovanjem i odmorom, izlascima, ali i uživanjem kod kuće, što da ne (i klimu i emocije na najjače!). Provući će se i po koja varnica u ovoj nedjelji (čisto da ne bude dosadno), koja se da prevazići, ali se da i okrenuti na strast. Slobodni Ovnovi – više nego solidan period u kojem se tako lijepo može uživati, ali i vrlo slatko zaljubiti. Biće nekih vrućih ljubavnih početaka.

Posao

Ako bi moglo bez stresa i nervoze, pogotovo u prvim danima sedmice koja je ispred nas – to bi bilo odlično. Neke situacije ili dogovori jednostavno neće funkcionisati ili će sve ići zbrda – zdola, uz mnoštvo promjena u poslednjem trenutku. Ostatak nedjelje je korektan – obaviće se ono što treba, pronaći rješenja, završiti papirologija, u suštini – obaveze će ići nekim ustaljenim tokom. Malo ste se opustili (da ne kažem raspojasali) sa novcem – nemojte da vas u skorijem narednom periodu glava boli zbog toga.

Zdravlje

Ništa vam ne bi škodilo da ste više fizički aktivni. Inače, ok ste.

 

BIK

Hrana

Non stop nešto grickate ovih dana, možda malo i na nervnoj bazi. Svjesni ste koliko vam te gomile slatkiša, čipseva i brze hrane ne trebaju, ali trenutno ne možete da obuzdate sebe.

Ljubav

Emocije su tu, strasti su tu, komunikacija i razumjevanje su tu – realno gledano, nemate razloga da se žalite na emotivni život i odnos sa voljenom osobom. Čak i ako partner ili vi uspijete da napravite po neki nesporazum ili napet momenat u odnosu (možda na samom početku nedjelje ili u danima vikenda) – ni ovo neće uspjeti da pokvari dobru energiju koja je sada više nego prisutna kod vas dvoje. Slobodni Bikovi – vrijeme da se za sve pare uživa. Sve vam ide od ruke – bilo da želite da se najbolje i najljepše provedete ili da flertujete, osvajate i budete osvojeni. Neki sočni poljupci i najlepša grljenja su rezervisani za vas.

Posao

Nadređeni mogu malo da vam skakuću po živcima, naročito u prvoj polovini sedmice – vežite konja gdje vam gazda kaže – da se ne biste bespotrebno nervirali. Takođe – ukoliko ste u nekom skorijem periodu unazad napravili po koji propust, grešku – sada bi bio dobar momenat da se ovo ispravi ili riješi, bez posledica po vas. Komunikacija sa saradnicima je dobra, razumjevanje i dogovor postoji, a nije loše vrijeme ni da iznesete ideje koje imate. Troškova ima puno, ali uspjevate da ih držite pod kontrolom.

Zdravlje

Uglavnom sitna, prolazna zdravstvena problematika.

 

BLIZANCI

Hrana

Možete pojačati ishranu ribom, jajima, mesom i mliječnim proizvodima. Sve vrste povrća će vam izuzetno prijati, a od voća – najviše maline, borovnice, kupine i naravno - lubenice.

Ljubav

Sada bi bio dobar trenutak da se sa dragim vam bićem prave planovi, da su neke ljepše teme na dnevnom redu, a i da ima više onih opuštenih momenata koji vas oboje rasterećuju i prijaju vam. Naravno da će se dogoditi da će biti po koji nesporazum ili da se po nekim pitanjima nećete baš odmah uklopiti i složiti – ali to su samo prolazne stavke koje neće imati uticaja na stabilnost i snagu vašeg odnosa. Slobodni Blizanci – možda baš kroz neka poslovna dešavanja dođe do vrlo obećavajućeg kontakta i flerta. Sledeći segment koji je otvoren za ljubavne „aktivnosti“ jeste vaš društveni krug i izlasci, kao i društvene mreže.

Posao

Dosta korektna radna sedmica je pred vama. Ok, imaćete malo stresa i nervoze zbog nekog saradnika ili kolege, ali posle početne napetosti – dolazi se do rješenja. Primetan je nešto jači “talas” obaveza u prvom dijelu nedelje – samo polako i bez nerviranja – umjećete sa ovim da izađete na kraj. Odlična komunikacija sa nadređenima, a lako je moguće da vam povjere i obavljanje prilično odgovornog projekta ili zadatka. Dobićete od šefova “zeleno svjetlo” za nešto što je vama od značaja. Finansije – nije loše.

Zdravlje

Sem povremenog stresa – dobro ste. Stariji mogu biti osjetljiviji na promjene vremena.

 

RAK

Hrana

Potrebno vam je puno svježeg povrća i voća, kao i umjerene količine mesa i mliječnih proizvoda. Takođe, bolja hidratacija je sada neophodna – uzimajte dovoljno vode, čajeva, voćnih napitaka.

Ljubav

Sve se namjestilo da vam bude potaman i baš kako treba. Ljubav, prisustvo i podršku od voljene osobe imate, a ovaj vam je period dobar i da putujete zajedno ili uživate u društvu prijatelja. Na sve ovo – pa i strasti su tu, taman da “urame” ovu lijepu sliku koja je sada prisutna kod vas. Ukoliko vi i pored toga imate neke primjedbe, ili što bi se reklo – “tražite dlaku u jajetu” – pa to je već problem do vas, a ne do partnera. Slobodni Rakovi – jao, da nam je da smo malo u vašoj koži….u fantastičnom ste periodu, a vi ga koristite po nahođenju – bilo da vam je želja da se provedete, bilo da se zaljubite. I to ozbiljno.

Posao

I poslovno ste u više nego dobroj fazi, a posebno bih skrenula pažnju onima koji traže posao – jer imate odlične predispozicije da ga i pronađete i budete zadovoljni uslovima. Generalno gledano – ovo je vrijeme poleta, motiva i dobre energije – niko ne kaže da neće povremeno biti napornih obaveza ili isto tako napornih osoba – ali ste vi sada više nego sposobni da to pregazite kao plitak potok. Dobar je momenat za sve vrste pregovora, pa čak i ako želite da sa nadređenima pregovarate o povišici.

Zdravlje

Dobro ste. Manjih problema možete imati sredinom sedmice – meteoropatske tegobe su u pitanju.

Ova četiri znaka više vole odmor s prijateljima nego s partnerom, jeste li među njima

LAV

Hrana

Bićete skloni da se “opustite” u večernjim satima kada je klopa u pitanju. Poneki slatkiš, malo brze hrane ili grickalice – sve je to fino – ali bi bilo dobro da ipak preskočite. I prikočite.

Ljubav

Pred vama je period u kojem je potrebno osjećanja staviti u prvi plan, malo roniti po dubinama (vi baš i niste skloni tome, ali tako vam je trenutno ispalo), osluškivati sebe ali i voljenu osobu, razgovarati na drugačiji način nego do sada. Nije trenutak za ludovanja, izlaske ali ni za ljubavne bure – već vrijeme kada se bliskost gradi, kada postoje poštovanje i podrška, kada se zajednički sanjari i planira. Slobodni Lavovi – emocije vam se prikradaju iza leđa a strasti ih prate u korak – ovo je vrijeme kada se možete zaljubiti, ali i vrijeme kada se lako može ući u tajnu vezu. Šta god da odaberete – trajaće.

Posao

Nešto više napetosti biće prisutno u prvim danima radne sedmice – saradnici vas mogu iznenaditi promjenama u poslednjem trenutku, pa se ne oslanjajte previše na svoje planove, budite spremni da se prilagodite. Posle pomalo nervoznog uvoda – ostatak radne nedjelje je u nekom redovnom poslovnom maniru. Dobra komunikacija, brzi dogovori pa se i obaveze rješavaju lakše. Možete čuti pozitivne vijesti od strane nadređenih. Ulazite u mirniju i stabilniju finansijsku fazu.

Zdravlje

Dobro ste.

 

DJEVICA

Hrana

Potrebna vam je lagana ishrana i od svega po malo – mesa, mliječnih proizvoda, zeleniša, žitarica, voća. Najviše će vam prijati salate sa dodatkom paste ili mesa, a od voća – lubenice, jabuke, breskve, maline.

Ljubav

Ovo je trenutak u kojem treba uživati u malim stvarima, u onim sitnicama koje život znače. Sedmica nije ni malo loša za partnerske odnose, za opuštenije funkcionisanje i više razumjevanja, ali i bliskosti i nježnosti. Zajednički planovi lijepo funkcionišu i sve izgleda kao da je na svom mjestu. Iskoristite ovaj povoljan period ne samo da uživate, već i da popričate o nekim temama i pitanjima koja su možda pravila problem u proteklom periodu. Sada je moguće riješiti sve. Slobodne Djevice – odlična nedjelja za strast ali i za neke ozbiljne, trajne, duboko emotivne početke. Prepustite se osjećanjima.

Posao

Umjesto redovnog stanja, na radnom mjestu ćete zateći – vanredno. Prvih par dana radne nedjelje provešćete u jurnjavi i žurbi, pokušajima da postignete sve ono na šta ste se obavezali (ali i na ono što je “uletjelo” iznenada). Dobro je što ste maksimalno fokusirani i što vam je koncentracija dobra, a sposobnost organizacije na visini zadatka – pa ćete kroz ove nemirne poslovne vode uspješno proći. Ukoliko ste u nekim pregovorima – oni će proći bolje nego što ste se nadali.

Zdravlje

Dobro.

 

VAGA

Hrana

Vašem organizmu sada prijaju manje količine mesa, a više bacite akcenat na povrće, zdrave žitarice i sjemenke i naravno – voće. Možete ubaciti i po koji mliječni proizvod.

Ljubav

Vaša vladarka u putovanju kroz emotivni znak Raka govori da ste u fazi kada osjećanja prelivaju, kada se osjećate posebno nježno i povrjedljivo i kada svaka pogrešna riječ ili postupak sa partnerove strane mogu da vas neprijatno zapljusnu i izbace iz ravnoteže. A partner kao partner – naravno da će povremeno umjeti da „lupi i ostane živ“ – tako da svakako očekujemo povremeni disbalans prvo unutar vas, a onda i u vašoj vezi – i to naročito u danima vikenda. Slobodne Vage – poslovni sektor sada može biti mjesto više nego zanimljivih poznanstava i susreta, isto kao i društvene interakcije i društvene mreže.

Posao

Najveći fokus u ovom periodu je baš na poslovnim aktivnostima. U jednoj ste izraženo ozbiljnoj poslovnoj fazi – sa jedne strane – imate više nego dobre mogućnosti i da ostvarite zapažene rezultate ali i da se dokažete, dok sa druge – ovo su naporni dani sa mnogo obaveza, mnogo potrebe da budete što organizovaniji i fokusiraniji na ono što radite. Možete privesti kraju važne projekte. Ukoliko ste u potrazi za poslom – sada budite posebno aktivni jer se dobre prilike mogu ukazati za vas.

Zdravlje

Uglavnom korektno.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Neki od vas su se vratili u režim ishrane koji su praktikovali ranije i odmah primjećuju koliko se osjećaju rasterećenije. Za ostale  – iskoristite ovu nedjelju da napravite promjene – možete pobijediti sebe.

Ljubav

Emotivno – sve je baš kako treba. Prava mjera emocija i strasti, prava doza bliskosti i razumjevanja. Da li to znači da ste dražesno vam biće i vi u mirnom ljubavno-partnerskom periodu? Pa naravno da ne – fascinantno je koliko vas dvoje umijete da ni iz čega napravite problem – da odreagujete burno na bezazlenu primjedbu ili postupak, da nađete razlog za ljubomoru, u suštini – da od komarca napravite magarca. Slobodne Škorpije – možete imati bliceve podsjećanja na prošlost. I to je potpuno normalno – imati momente u kojima sa sjetom gledamo unazad. Ali – u odličnom ste periodu za nove ljubavi, prestanite da se osvrćete i pogledajte one koji su ispred vas. Jer, zavrjeđuju vašu pažnju i trud.

Posao

Prvi dani radne sedmice ne idu na ruku vašim planovima – pripremite se da ih mijenjate u hodu i da se prilagođavate novonastalim situacijama. Možete imati teškoće u dogovorima, ali i sa tehnikom i administrativnim pitanjima. Ostatak perioda je mirniji i ako ništa drugo – makar nećete morati da jurcate da biste sve postigli na vrijeme. Oni koji rade sa inostranstvom imaju dobre preduslove za proširenje saradnje i nove dogovore. Finansije – prilivi su redovni, ali se vi ipak ne osjećate dovoljno sigurno.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe. Moguće su i oscilacije pritiska.

 

STRIJELAC

Hrana

Trebalo bi izbjegavati gazirane napitke, hranu sa previše začina (naročito ljutu), mesne prerađevine, veću količinu mlijeka i mliječnih proizvoda. Možete imati povremenih problema sa varenjem.

Ljubav

U nekom ste čudnom periodu – realno gledano nema posebnih problema u vašim emotivnim relacijama, ali sa druge strane – stalno vas nešto kopka, osjećanja prelivaju – a kada ih je previše, onda se lako skrene u povrijeđenost i preosjetljivost. Dobra komunikacija i razumjevanje su sada zaista neophodni da bi se nemiri u vašoj glavi utišali. Takođe, zajedničke akcije će činiti dobro odnosu sa voljenom osobom – pa je ovo dobar trenutak za više izlazaka, druženja, pa i odmor i putovanje. Slobodni Strjelčevi – osoba koja je već izvjesno vrijeme u vašem životu može pokazati da je zainteresovana za vas. I to neće biti loše.

Posao

Ulazak u radnu sedmicu i prvih par dana donijeće probleme u organizaciji, ali i u odnosu sa kolegama. Neka nepredviđena dešavanja i promjene u planovima učiniće da ste i vi i oni sa kojima radite nervozniji nego inače, pa će biti pomalo zahtjevno uklopiti se. Ostatak radne nedjelje je korektan – manje će biti komplikovanja, a više jednostavnosti. Bitno je da će se posao odraditi na vrijeme I kako treba. Finansijska situacija je dosta šarena i promjenljiva, a posebno su naglašeni troškovi za dom i ukućane.

Zdravlje

Rješavajte se stresa ili boravkom u prirodi ili fizičkom aktivnošću.

 

JARAC

Hrana

Vraćate se starim navikama po pitanju ishrane i počinjete da obraćate više pažnje na to šta vam prija a šta ne. Lagani, uravnoteženi obroci su sada za vas. Povremeno počastite sebe i nekim slatkim zalogajem.

Ljubav

Pažnja i podrška postoji u ovom periodu u vašim emotivnim relacijama. Pod ruku sa njima – tu su i pojačane strasti i više bliskosti. Kada na to dodamo i komunikaciju i razumjevanje koji su takođe naglašeni – reklo bi se da zaista nema razloga za pojavu bilo kakvog problema ili nemira. E sad, ja sam sigurna da ćete drago vam biće i vi uspjeti da pronađete makar nešto oko čega ćete se nervirati – na svu sreću kratkotrajno. Slobodni Jarčevi – ovo su odlični dani za vas – imaćete mnogo više aktivnosti i zabave, ali i dobru šansu da sa nekim baš lijepo “kliknete”. Nekima od vas – kontakt sa osobom iz prošlosti (bivši partner, ali i stara simpatija).

Posao

Možete se na kratko iznervirati oko nekih neplaniranih troškova, ali suštinski – finansijski segment vam sada nije postavljen ni malo loše. Što se poslovnog dijela tiče – iako će biti manjih iskakanja iz kolosjeka, pred vama je ipak jedna solidna i prilično jednostavna radna sedmica. Uglavnom će sve funkcionisati nekim regularnim tokovima, a moguće je da u ovom periodu napravite i solidne dogovore i pokrenete saradnje i projekte koji će biti ozbiljni i trajnog karaktera.

Zdravlje

Dobro.

 

VODOLIJA

Hrana

Ove ćete sedmice nemire smirivati konstantnim grickanjem – malo slatkiša, malo slanih zalogaja i tako u krug. Energija vam je potrebna, ali ona koju dobijate iz mesa, povrća, voća, mliječnih proizvoda.

Ljubav

Iako je suštinski odnos sa voljenom osobom u pozitivnoj fazi – ipak je potrebno više razumjevanja i prilagođavanja da bi sve funkcionisalo kako treba. A oboje ćete u ovim danima imati svoje “žute minute” – vi u prvim danima sedmice, a partner u danima vikenda. Sve je u redu dokle god “žuti minuti” ne postanu “crveni meteoalarm”. Ljubav, pojačane zajedničke aktivnosti i strast su tu da razbijaju povremene gradonosne oblake. Slobodne Vodolije – mnogo je dešavanja i društvenih aktivnosti, mnogo razloga da budete u svom elementu i dobro raspoloženi. Ukoliko često razmišljate o nekoj osobi – sada se stvari mogu pokrenuti u pozitivnom pravcu.

Posao

Mnoštvo brzih i uglavnom neplaniranih dešavanja može vas početkom sedmice izbaciti iz kolosjeka i donijeti da planove preuređujete u hodu i prilagođavate se novonastalim okolnostima. No, posle početne nestabilnosti, ulazite u fazu dobre organizacije i posvećenosti obavezama – pa će ostatak radne nedjelje donijeti stabilnost i to da sve stižete da obavite na vrijeme. Ovo je dobra nedjelja i za dogovore, ali i za popravljanje stanja u finansijskom segmentu. I pored troškova koji su jaki – bićete zadovoljni.

Zdravlje

Stariji – oscilacije pritiska. Mlađi – dobro ste.

 

RIBE

Hrana

Nervozu koja će povremeno postojati kod vas zavarajte grickanjem svježeg voća i povrća, a ne “tješenjem” poslasticama ili brzom hranom. Em je zdravije, em će povoljno uticati na vašu figuru.

Ljubav

Pred vama je više nego solidan emotivni period. Iako ćete vi povremeno biti zaista preplavljeni brigama, poslom i obavezama, pod mentalnim pritiskom – voljena osoba će umjeti da vas svojim prisustvom opusti i rastereti. Komunikacija je sada mnogo kvalitetnija, postoji više razumjevanja ali i bliskosti i emocija. Još kada na sve to dodamo pojačane aktivnosti i lijeeepu dozu strasti – imate sve što vam je potrebno da biste bili zadovoljni. Slobodne Ribe – pojavljuju se više nego interesantni “kandidati” za lijepe i ozbiljne ljubavne priče. Takođe – moguće je obnoviti kontakt sa starom simpatijom ili bivšim partnerom.

Posao

Možda je problem u vašoj organizaciji i planiranju, a možda u okolnostima koje neočekivano iskaču – u svakom slučaju u ovu ćete radnu sedmicu ući pomalo pogubljeni i u pokušaju da sve uklopite i sve obavite na vrijeme. No, posle pomalo turbulentnog uvoda – ulazite u fazu smirivanja, stabilizacije i fokusiranosti na obaveze i posao. Pred vama se otvaraju dobre poslovne mogućnosti – dogovori i saradnje koje napravite biće kvalitetni i trajni. Finansije su nestabilne, ali idu ka popravljanju.

Zdravlje

Pojačana nervoza.

Piše: Olga Savić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jun 2024 10:39