/ FOTO: Arhiva
07/10/2024 u 22:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Retrogradni Pluton se završava 11. oktobra: Kraj etape koja je trajala više od 15 godina

Era Plutona u Jarcu doživljava svoje poslednje dane, a kraj retrogradnog Plutona 2024. označava njegov konačni silazak kroz ovaj znak, tabajući put svježoj energiji Plutona u Vodoliji

Retrogradni Pluton traje svake godine oko pet i po mjeseci, a 11. oktobra završiće svoj poslednji retrogradni hod i ponovo će početi da se kreće naprijed. Ipak, ono što je drugačije nego inače, ove godine kraj retrogradnog Plutona ima puno više značaja nego inače jer sve uvlači u poslednju fazu ere koja je trajala više od 15 godina.

Iako je Pluton najudaljenija planeta od Sunca, upravlja nekim teškim temama koje su nam bitne. U astrologiji je poznat kao planeta transformacije, borbe za moć i ekstrema, stoga djeluje na ‘podzemnom‘ nivou kako bi oblikovao krajolik vašeg života i društvo u cjelini. Pluton je sve ono što je podzemno - bilo da se radi o tektonskim pločama ispod zemljine površine ili o ružnoj istini skrivenoj iza nevine fasade.
Tokom proteklih godinu i po, Pluton je lebdio iznad vrhova Jarca i Vodolije, pomerajući se napred-nazad preko granice ova dva horoskopska znaka nekoliko puta zbog svoje izuzetno spore orbite i relativno dugih godišnjih retrogradnih razdoblja. Ali kada se retrogradni Pluton 2024. završi, njegov boravak u Jarcu će konačno završiti, dovršavajući veliku transformaciju u životu svakog horoskopskog znaka. Dakle, 11. oktobra prestaje da se kreće u ovom horoskopskom znaku kretati unazad i kreće unaprijed. Budući da se probija kroz zadnje stupnjeve Jarca, ponovo će preći u znak Vodolije relativno brzo 19. novembra. Ali, za razliku od poslednja dva puta kada je Pluton napustio Jarca u proteklih godinu i po, ovo će biti poslednji put u životu bilo koje žive osobe da će to učiniti - što znači kraj vrlo značajnog razdoblja koje se događa jednom u životu.

Retrogradni Jupiter u oktobru donosi novac i sreću za tri horoskopska znaka

Plutonov 15-godišnji boravak u Jarcu zvanično se završava 19. novembra kada će ući u futuristički i inovativni znak Vodolije i ostati tu 20 godina. Možda ćete primijetiti da su vam neke od plutonskih tema u životu sada poznate, a to je zato što ovo nije Plutonov prvi ulazak u Vodoliju u poslednje vrijeme. Pluton je 23. marta 2023. prvobitno zaronio prste u Vodoliju, prvi put od 18. vijeka. Kada je ova mala, ali moćna planeta stacionirana retrogradno 2023. i 2024., nakratko se vratila u znak Jarca tokom svakog povratnog okreta - ali ovaj put se neće vratiti.

Era Plutona u Jarcu doživljava svoje poslednje dane, a kraj retrogradnog Plutona 2024. označava njegov konačni silazak kroz ovaj znak, tabajući put svježoj energiji Plutona u Vodoliji da poprimi oblik. Ako želite da krišom zavirite kojeg dijela vašeg života će se dotaći Plutonova alkemija sledeće dve decenije, pogledajte kuću kojom vlada Vodolija u vašoj karti rođenja, piše Storybook.hr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 22:25