/ -SHUTTERSTOCK
02/09/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najbolja ulja za zanoktice i kako da izvučete maksimum iz njih

Ulje za zanoktice je hidratantni proizvod koji se najčešće se sastoji od biljnih ulja, a ponekad sadrži vitamine i limunsku kiselinu.

Zanoktice koje su izložene prekomjernoj hladnoći, suncu, hloru ili slanoj ili sapunastoj vodi mogu postati ispucale i suve. U ovim slučajevima ekstremne suvoće i oštećenja, ulje za zanoktice može pomoći u hidrataciji zanoktica i noktiju, vraćajući im zdravlje.

Nanošenje ulja za negu zanoktica može povećati cirkulaciju oko noktiju, stimulišući rast noktiju. Takođe može pomoći u zaštiti noktiju i zanoktice od traume. Ulje takođe može pomoći u poboljšanju zdravlja i izgleda nokta. Ako lakirate nokte, ulje za zanoktice takođe može zaštititi lak i datu mu ljepši sjaj.

Koja su najbolja ulja za zanoktice

Najbolja ulja za negu zanoktica se brzo upijaju u kožu. Takođe su prilično rijetka, jer se gusta ulja neće tako lako upijati u kožu. Većina ulja za zanoktice sadrži kombinaciju različitih ulja, kao što su: 

ulje jojobe

laneno ulje

ulje limuna

kokosovo ulje

Takođe možete kupiti ulje za njegu zanoktica koje sadrži vitamine (naročito vitamin E) ili druge sastojke, kao što su antioksidanti.

Kako se pravilno koriste

Najprije dobro operite ruke blagim sapunom i dodom. Poželjno bvi bilo da redovno radite i piling ruku i noktiju. Trebaće vam samo nekoliko kapi, jer većina ulja najbolje djeluje u malim količinama. U zavisnosti od proizvoda koji koristite, možete utapkati ulje na zanoktice vatom ili ih samo premazati. Nanesite nekoliko kapi na svaku kutikulu, a zatim masirajte nekoliko minuta.

Nakon toga nemojte prati ruke, već nanesite hranljivu kremu i ostavite da djeluje preko noći. Za još bolji efekat, možete navući spa rukavice ili obične pamučne. Ako imate izražen problem sa zanokticama, ulje nanosite više puta u toku dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ZANOKTICEULJANJEGA
12. septembar 2024 16:43