Ilustracija / Shutterstock
29/12/2023 u 11:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stručnjaci: Ljekove za dijabetes ne uzimati "na svoju ruku", pogotovo ne radi mršavljenja

Upotreba ljekova za dijabetes u procesu mršavljenja naročito je porasla otkako je otkriveno da mogu da pomognu ljudima da smršaju oponašajući hormone zbog kojih se osjećate siti nakon jela

Upotreba tableta za mršavljenje, a naročito ljekova za dijabetes sa ciljem da se smanji prejedanje tokom prazničnog perioda nije preporučljivo, a ni učinkovito, smatraju stručnjaci.

Upotreba ljekova za dijabetes u procesu mršavljenja naročito je porasla otkako je otkriveno da mogu da pomognu ljudima da smršaju oponašajući hormone zbog kojih se osjećate siti nakon jela, ali i poslije priznanja mnogih poznatih ličnosti da su ga koristile kako bi skinule neželjene kilograme.

"Ovi ljekovi nisu brzo rješenje za gubitak težine... uzimanje ovog lijeka neće spriječiti povećanje tjelesne težine kod onih koji pretjeruju tokom božićnog perioda", rekao je dr Sajmon Kork, viši predavač fiziologije na Univerzitetu Anglija Raskin, dodajući da konzumiranje lijeka nije bez nuspojava, koje, iako rijetko, mogu biti i ozbiljne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:39