Суве смокве / Шутерсток
16/10/2021 u 00:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суве смокве чисте тијело од отрова

Суве смокве могу умножити енергију коју производи наше тијело, побољшати расположење, ефикасност и менталну активност. Суве смокве садрже огромну количину влакана и то вам омогућава да дуго задржите осјећај ситости, побољшава рад гастроинтестиналног тракта

Смокве су веома здраве, и то не само када су свјеже, већ и осушене. Смокве су корисне и љековите за наше здравље. Оне могу буквално да обнове цијело наше тијело, благотворно дјелује на наш организам. Смокве се сматрају најбољим по својим корисним својствима, чији су плодови свијетложуте боје. Током процеса сушења, количина протеина у смоквама се повећава на 3-6 одсто, а шећера на 50-70 одсто, док свјеже смокве садрже само: 1 одсто протеина, 15-20 одсто шећера.

Суве смокве могу умножити енергију коју производи наше тијело, побољшати расположење, ефикасност и менталну активност. Суве смокве садрже огромну количину влакана и то вам омогућава да дуго задржите осјећај ситости, побољшава рад гастроинтестиналног тракта. Суве смокве богате су хранљивим материјама попут калијума, магнезијума, гвожђа, калцијума и витамина Б. Висок садржај пектина у смоквама чини га ефикасним за зарастање везивног ткива, а посебно за повреде зглобова и костију.

Природни напитак

Састојци:

20 комада сувих смокви

маслиново уље

Припрема:

Узмите 20 сувих смокава, преполовите их и ставите у теглу. Затим додајте маслиново уље тако да смокве буду потпуно прекривене и још 0,5 - 1 цм на врху. Ставите теглу у фрижидер 40 дана.

Како се користи: Конзумирајте пола смокве и 1 кашичицу уља од 5 до 10 минута прије доручка. Конзумирајте док се садржај цијеле тегле не заврши. Одмах ћете осјетити љековито дејство овог лијека. Овај третман се може поновити 2-3 пута годишње.

Такође, суве смокве имају способност да значајно повећају антиоксидативно дјеловање крвне плазме, а супстанца рутин помаже у јачању зидова капилара и промовише активнију апсорпцију витамина Ц.

Суве смокве су добре против затвора и одличан су лаксатив. Свакодневно конзумирање смокви смањује ризик од развоја кардиоваскуларних болести.

Нудимо вам стари рецепт који се хиљадама година користио за оздрављење тијела, за побољшање физичких и менталних способности и за лијечење многих болести.

Овај лијек помаже у побољшању варења, помаже у губитку тежине и уклањању токсина из тијела. Богат је калцијумом и калијумом који јача срце и крвне судове. Одлично за побољшање коже и тена. Помаже у јачању имунолошког система и убрзавању метаболичких процеса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:52