Андријана Делибашић / -Приватна архива
05/08/2021 u 18:05 h
А.Ш.А.Ш.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора има наjљепше жене на свиjету

Ментално стање поjединца често је почетна тачка за остваривање свих других животних успjеха и игра веома важну улугу у изградњи испуњеног живота, каже Делибашић

Након пласмана у топ 15 на избору Miss Globe 2020, па титуле мис шарма на избору за Мис Балкана, Андријана Делибашић је на избору за Mis Earth 2021. проглашена за Мис Монтенегро. Ова шармантна Подгоричанка има 21 годину, студенткиња је Правног факултета, течно говори енглески и италиjански jезик, познаjе шпански, бави се хуманитарним радом и фитнесом.

Наjпрестижниjи избор љепоте за Miss Earth се одржао у БиХ, у Бањалуци, чиjа jе лиценца у власништву Саре Калабић.

- На овоj манифестациjи су изабране Miss Earth Босне и Херцеговине, Miss Earth Србиjе, Miss Earth Црне Горе, Miss Earth Хрватске и Miss Earth Сjеверне Македониjе, коjе ће представљати своjу земљу на наjвећем свјетском избору Miss Earth на Филипинима, гдје ћемо боравити пуних 30 дана, док ће финале преносити америчка телевизиjа FOX, коjу прати преко 2,5 милиjарди људи. Ово jе jедно од наjвећих свjетских такмичења љепоте према броjу земаља коjе учествуjу и по публицитету - открила је актуелна мисица Црне Горе.

Изборе на коjима је учествовала доживљава као прилику да путуjе и упозна друге земље, традициjу, културу, те се то може посматрати као хоби, коjим жели да се бавим одређени период.

- С обзиром на то да сам студент Правног факултета, своjу будућност видим у тоj области, jер право ниjе само професиjа, оно jе позив, jер правници ствараjу и проводе права, тако даjући могућност свим осталим секторима у држави да функционишу на прави начин - казала је Андријана.

image

Андријана Делибашић МИС Монтенегро

-Приватна архива

Свака дjевоjчица сања да носи диjадему на глави и ленту преко рамена, али мало коjа то оствари. Андријана је уз себе имала несебичну подршку своје породице, родитеља, сестре и брата.

- На Црну Гору jе Бог у изобиљу излио своjу милост у природним богатствима а на Црногорце у љепоти. Црна Гора има наjљепше жене на свиjету, а jа сам само jедна од њих. Разлика jе у томе што сам се jа приjавила на избор, постала Miss Earth Монтенегро, због чега сам изузетно поносна. Имаjући у виду чињеницу да jе Црна Гора опредиjелила своj развоj на основама еколошке државе, питање очувања природе као њеног наjважниjег ресурса и одрживо управљање, имаће важну димензиjу приликом мог представљања.

Окружена љепотом, усмјерена на изградњу сопстевног стила, како животног тако и модног, Андријана наjстилизованиjом особом на свиjету видио краљицу Летициjа од Шпаниjе.

- Што се домаћих личности тиче, довољно изаћи на улицу и видjети да су наше жене изузетно добро стилизоване. Jер ниjе важно колико нешто кошта – важно jе како га ви носите. Њихова таjна не огледа се у начину на коjи су оне изниjеле одjевне комаде и са чиме су их уклопиле, већ да носе оно у чему се осjећаjу наjбоље и за шта знаjу да им наjбоље стоjи.

При одабиру савршених одјевних комада за себе највише јој лежои Ив Сен Лоран

- Ив Сен Лоран ми jе jедан од омиљених креатора jер jе ненадмашан у своjоj способности да испољи љепоту женског тиjела кроз модернистичку, креативну и елегантну одjећу.

Свјесна себе и својих квалитета Андријана не завиди на туђем успјеху.

- Немам идола у том смислу. Желим превасходно да обављам посао коjи ме чини срећном и живим хришћански. Често jе утемељено мишљење да jе успjех чврсто везан за материjалну добит, што jе погрешно. Успjехом сматрам и то ако сам задовољна стањем сопственог ума, jер jе ментално стање поjединца често почетна тачка за остваривање свих других животних успjеха и игра веома важну улугу у изградњи испуњеног живота.Благо оном ко довиjека живи, имао се рашта и родити.

Актуелна мис Црен Горе је фокусирана на образовању и њемуи даје приоритетно мејсто у животу, све остало су успутне занимације.

- Приоритетно желим да дипломирам, jер ми образовање нуди не само знање, него и прилику да стекнем искуство у ономе што ме интересуjе и да се на таj начин изградим као личност и стекнем потребне вjештине, како би могла да обављам различите послове и чиним свиjет бољим мjестом за живот. Даље, како Бог да - казала је мисица.

А.Ш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 08:33