/ GETTY IMAGES-VIOREL KURNOSOV
17/09/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Blooming lips - karmin koji je osvojio Nedjelju mode

Poslednjih sezona, koliko god da eksperimentišemo sa šminkanjem očiju, a još više sa rumenilom, toliko smo konzervativni kada je šminkanje usana u pitanju.

Stilisti igraju na sigurno, pa ćete uglavnom viđati otmene bordo ili grimizne nijanse, uz poneki nude ili ombre lips. Kao da nam karmin služi poput sigurnosne mreže kada je šminka u pitanju. Ali, kada dođe vrijeme za nedjelje mode, poput nedavno zavrešene u Nujorku, onda je vrijeme da testiramo granice ljepote. Na pistama su debitovali neki zadivljujući makeup trendovi, a blooming lips ili rascvetale usne su, definitivno, vrijedne truda. Ovaj izgled je kreirala šminkerla Romi Sulejmani, stvorivši eksluzivni, elegantni i seksipilan izgled. Kako postići blooming lips karmin?

Osnova ovog izgleda je veoma živa nijansa fuksije i to sa odsjajem dragulja. Ona se nanosi samo na sredinu usana, ne na cijele. Efekat je vrlo prirodan makeup.

1. Koristeći malu četkicu za usne, šminkerka tapka boju po sredini usana, a potom je rasporedi po usnama vrhom prsta. Nemojte pretjerivati sa bojom, uvijek možete dodati jedan sloj ako je potrebno. Zašto je važno da ne pretjerate? Jer nije cilj da cijele usne budu preplavljene jarkom bojom.

2. Stupa na scenu olovka za usne u boji fuksije koju takođe centrirate u sredinu usana. Ona će ojačati osnovnu boju i dati joj drugotrajnost, kako bi vas provela kroz cio dan ili kroz cijelo veče. Na ovaj način karmin blijedi vrlo postepeno i ostavlja mrlje koje izgledaju kao potpuno nov makeup stil.

3. Nakon toga, na usne ćete staviti samo balsam ili malo sjaja ako želite sjajni efekat.

Koja šminka dopunjava blooming lips?

Pošto su "cvjetajuće usne" ovde u fokusu, ostatak šminke treba da bude minimalistički. Na obraze se nanosi prirodno rumenilo u ružičasto crvenkastim tonovima i to duž jagodica. Važno je istaći i oči, ali ne senkom za oči, već iscratavanjem obrva i nanošenjem nekoliko slojeva maskare. Obratite pažnju: ten mora biti dobro ujednačen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 01:02