/ -SHUTTERSTOCK
02/05/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Boje koje najbolje pristaju brinetama

Kada je u pitanju postizanje najboljeg izgleda, boja odjeće koju odaberemo biće od vitalnog značaja.

Pošto ne izgledaju sve boje isto na brinetama i plavušama, danas ćemo se pozabaviti bojama koje odgovaraju brinetama.

Kako da odaberete boje koje najbolje pristaju brinetama

U stvarnosti, ovo je problem koji prevazilazi boju kose. A da bismo znali koje nijanse nam odgovaraju, moramo uzeti u obzir i druge faktore kao što su boja očiju i stil i ličnost prilikom oblačenja. Iako je, bez sumnje, najpouzdaniji parametar pri izboru boja koje nam najbolje odgovaraju je ton kože:

Hladna koža: to su one osobe kod kojih su vene plave ili ljubičaste i karakteriše ih ružičasti podton. Pristaju im hladni tonovi plave, roze, ljubičaste i zelene.

Topla koža: to su one osobe koje imaju zelenkaste vene, sa zlatnim ili žutim podtonom. Najbolje im pristaju tople boje poput crvene, žute ili narandžaste, ali i druge nijanse toplih podtonova.

Neutralna koža: to je srednji tip kože u kojoj vene imaju manje definisanu boju između zelenih, plavih i ljubičastih tonova. Oni su najsvestraniji jer mogu da odgovaraju svim vrstama tonova, uključujući i neutralne.

5 boja koje obožavaju brinete

Kada tražimo najlaskavije boje za brinete, vodićemo se kontrastom koji tamna kosa izaziva na samoj boji. Što je veći kontrast, to je bolji izbor.

1. Svijetlo roze

Ovog proljeća roze, svijetla i ženstvena, mnogo dobija u kombinaciji sa tamnom kosom. Pored toga, poboljšava ton kože, što je čini idealnom za pokazivanje preplanule kože.

Bež

Neutralni tonovi kao što su krem i bež najbolje izgledaju na ženama sa tamno smeđom kosom zbog kontrasta koji stvaraju. Bolje pristaju uz toplu i neutralnu kožu, dok uz hladnu samo kad je preplanula.

Žuta

To je još jedna od boja koja je u najvećem kontrastu sa tamnosmeđom kosom. Prije svega, ovaj ton senfa, kao i limun žuta, idealni su za pojačavanje intenziteta crnke kose.

Zelena

Posebno svijetlo zeleno poput pistaća, akvamarina, mente ili pastela. To su tonovi koji stvaraju veoma laskav vizuelni kontrast sa tamnom kosom, naglašavajući crte lica brineta. Crvena

To je svestrana i bezvremenska boja koja pristaje i brinetama i plavušama i crnokosim. Osim toga, može se prilagoditi i hladnoj i toploj koži u zavisnosti od crvenog podtona. Činjenica je da je laskavi kontrast koji stvara sa tamnom kosom neosporan,piše lepotaiydravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 22:56