/ -SHUTTERSTOCK
12/08/2024 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Boje kose koje izgledaju veoma skupo

Jedan od glavnih trendova u segmentu luksuznih boja ove sezone je plavuša u toplim nijansama. Prirodni plavi tonovi su i dalje u top preferencijama, ali postaju izražajniji, svjetliji i sjajniji. Istovremeno ostaje želja za prirodnom, zdravom, sjajnom kosom.

Kako odabrati pravu nijansu

Prilikom izbora farbe za kosu, treba uzeti u obzir ton kože, boju očiju i prirodnu boju kose. Različiti tonovi u paleti boja mogu se različito ponašati na kosi, dati licu svježinu, izgled – otvorenost ili, obrnuto, učiniti oval i izgled težim, sumornijim, pa čak i vizuelno dodati godine.

Boja kose, poput frizure, može u potpunosti da transformiše stil osobe i, shodno tome, način na koji je drugi ljudi doživljavaju, tako da je treba pažljivo odabrati, uzimajući u obzir individualne karakteristike.Brinete i plavuše koje biraju toplu plavu preferiraju različite nijanse boja. Brinete koje žele da postanu svjetlije i sanjaju o toploj plavoj najčešće biraju karamel nijanse. Inače, prema zapažanjima stilista, među brinetama su najpopularnije dvije suprotne nijanse – ili karamela sa jasnim bakarnim tonovima ili "hladna bež". Hladna bež boja za kosu već ima nijanse sedefastih i ružičastih nijansi na karamel podlozi. Za djevojke svjetlijeg tena i prirodno plave kose, glavni favorit je najprovidnija plavuša. Nakon nijansiranja, takva kosa izgleda izblijedjela i providna – i savršeno naglašava svijetlu, hladnu boju. Stepen osvjetljavanja kose u takvim slučajevima zavisi od želje da bude svjetlija. A konturiranje u skandinavskoj paleti plavuša uvijek osvježava bilo koju nijansu osnovnog tona. Još jedan trend u oblasti "skupog farbanja" je baby balayage. Ova složena vrsta bojenja se izvodi na sledeći način. Prethodno se tehnikom "crtanja" kreira uzorak na krajevima kose sa mješavinom za osvjetljavanje, što daje efekat veoma delikatnog gradijenta. A onda se sva kosa farba u toplim medeno-zlatnim tonovima. Ova tehnika efikasno naglašava slojevitu frizuru i vizuelno povećava volumen kose. Još jedan trend sezone je akcentno posvjetljenje. Akcenti se stavljaju uglavnom u gornji dio kose. Veliki pramenovi održavani u monohromatskoj paleti sa osnovnim tonom i mekim kontrastom od najviše dva tona stvaraju efekat dinamike i dubine boje. Topla čokoladno-zlatna šema boja ove tehnike je danas veoma popularna u segmentu premium boja. Vrlo zanimljivo izgledaju frizure sa pramenovim, a ova tehnika odgovara mnogim damama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 08:32