/ -SHUTTERSTOCK
02/09/2024 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Burgundy red je IT boja kose za jesen 2024.

Nijanse bordo crvene su napravile veliki bum u modnoj i kozmetičkoj industriji. Piste su se zaljubile u ovu nijansu, dok vrhunski frizeri predviđaju da će to biti značajan trend boja ove jeseni.

Bordo crvena je krasila modne piste za SS24, prisutna na revijama Gucci i Bottega Veneta. Takođe je napravila ogromnu senzaciju na pistama AV24, na revijama modnih kuća Prada i Ferragamo. I ne samo to, ovoj boji se daje ogromna pažnja u modnim magazinima, portalima i društvenim mrežama.

Burgundy red: Šta o njoj misle eksperti za kosu i trendove

Suzie McGill, art direktor u Rainbow Room International

"Crvene su uvijek istaknuti trend kose za jesen/zimu i drago mi je da ćemo ove godine vidjeti tamnije, bogatije i luksuznije crvene nijanse, jer one daju prelijep sjaj kosi. Kada kreiram ovu nijansu u salonu, volim da koristim mešavinu crvenih i plavih nijansi da napravim savršenu ‘merlot‘ nijansu poput vina. Za brinete, ova nijansa takođe dobro funkcioniše bez prethodnog posvjetljivanja kose", kaže Suzie McGill.

"Ljepota ovih nijansi što dobro funkcionišu na svim dužinama i teksturama kose. Volim da uparujem ove tonove na kratkim, podšišanim rezovima kako bih stvorila upečatljiviji završetak, i stvorila dimenziju i dubinu", objašnjava art direktorka.

Ashley Gambler, vlasnica ASHLEY GAMBLE HAIR

"Apsolutno volim ovu bogatu bordo nijansu. Ima takvu dubinu i dimenziju – u različitim svijetlima možete vidjeti nagovještaje tamnocrvenih, ljubičastih, pa čak i čokoladno smeđih tonova. Mislim da će to biti veliki trend ove jeseni. Bordo je savršena prelazna boja dok prelazimo u hladnije mjesece. Djeluje udobno i luksuzno. Ono što volim kod ovog burgundca je koliko je svestran. Laska za toliko različitih tonova kože i može se podesiti tako da bude više crvene ili više ljubičaste u zavisnosti od preferencija klijenta. Mislim da će biti posebno popularan za dodavanje bogatstva tamnijim osnovnim bojama dok prelazimo u jesen," smatra Ashley Gambler.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 06:02