/ GETTY IMAGES-DENISKOMAROV
11/10/2024 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crna maskara je postala antitrend

Ako postoji neki beauty proizvod bez kojeg žene ne napuštaju kuću već decenijama to je maskara i to ona u gar crnoj boji. Doduše, tako je bar bilo do skora. Danas, ako je vjerovati mrežama crna maskara je postala antitrend. Kako se to dogodilo? Kako je klasik izašao iz mode?

Da li crna maskara zaista antitrend?

Ako bar povremeno svratite na TikTok poslednjih meseci, sigurno viđate one silne makeup izglede u kojima maskare više nema. Šminka koja ne stavlja akcenat na trepavice postala je trend koji se uvukao i na piste i u svakodnevni život. Kreatorka TikTok-a Hejli Dru, poznata po svom izgledu "pun glam bez maskare", bila je jedan od ranih zagovornika (anti)trenda. Samo jedan njen video u kojima savjetuje kako da postignete punu šminku bez ijednog sloja maskare osvojio je čak 36.000 lajkova.

"Smjele obrve, komplementarne boje, može i malo svjetlucavo štimunga, ali nemojte staviti maskaru", kaže ona.

Koje su prednosti šminke bez maskare?

Ako je vjerovati poklonicima ovog trenda, onda šminka bez obavezne crne maskare izgleda čistije i prirodnije. Nenošenje maskare je u trendu zbog pomjeranja ka autentičnosti, prirodnoj ljepoti i prihvatanju minimalne šminke. Takođe, poklapa se sa još jednim trendom: što manje vremena pred ogledalom.

Skromne trepavice su posebna vibracija koja djeluje smjerno i umjereno. Da ne pričamo o tome da nema trljanja očiju skupim sredstvima za skidanje maskare, te da oči izledaju sjajnije na fotografijama kada na njima nema teške maskare. Ali, da li je ovo zaista dovoljno da crna maskara postane antitrend?

Crna maskara je antitrend, ali braon i bordo i dalje nosimo

Kako je crna maska gubila na popularnosti, tako su maskare kao što je braon i bordo postale prvi izbor za njegovane, ali manje primjetne trepavice. Braon maskara nudi mekši izgled od crne, tako da je dobra opcija za sve koji traže suptilniji izgled. Takođe, braon maskara se preporučuje kada imate spuštene kapke ili kada vam se pojave prve bore – u pedesetim je ona daleko sigurniji izbor od crne maskare.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 17:02