/ -SHUTTERSTOCK
23/07/2024 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Detoksikacija pazuha: Riješite se neprijatnih mirisa brzo i lako

Detoksikacija ispod pazuha je na mnogo načina neophodna procedura. Činjenica je da znojenje, redovno brijanje, upotreba dezodoransa, sapuna i drugih kozmetičkih preparata dovode do pogoršanja stanja. Miris znoja zbog toga može biti još neprijatniji i izraženiji.

Detoksikacija pazuha: Odakle dolaze toksini?

Zanimljivo je da sastojci u istim dezodoransima i antiperspirantima ometaju uklanjanje toksina iz područja pazuha. Ovi proizvodi, dizajnirani da kontrolišu znojenje, sadrže ogromnu količinu hemikalija koje utiču ne samo na aktivnost znojnih žlezda, već i na cijelo tijelo u cjelini. Prije svega, ovo je aluminijum i njegove soli, koje, prema nekim stručnjacima, mogu dovesti do razvoja Alchajmerove bolesti.

Među ne baš zdravim komponentama su i konzervansi (parabeni) koji povećavaju rizik od razvoja raka dojke. A tu je propilen glikolkoji je odgovoran za imunološke probleme i sklonost alergijama, kao i formaldehid, koji je kancerogen. Triklosan, koji se najčešće koristi kao antibakterijski agens, može istovremeno uticati na imunološki status i endokrini sistem osobe, izazivajući poremećaje u funkcionisanju ovog drugog.

Kako funkcioniše detoksikacija pazuha?

Jedan od najčešćih problema većine žena koji nastaju zbog brijanja pazuha i redovnog korišćenja dezodoransa je iritacija u ovoj oblasti i zapaljenje limfnih čvorova. Ako ih ignorišete, može doći do hormonske neravnoteže.

Detoksikacija pazuha pomaže da se nosite sa osjećajem iritacije, temeljno očistite kožu od hemijskih ostataka, učinite kožu na ovom dijelu mekšom i glatkom, a takođe i smanjite znojenje i oslobodite se neprijatnog mirisa znoja.

Da biste izvršili detoksikaciju pazuha, dovoljno je pripremiti jednostavnu masku od obične kozmetičke gline (bijele ili plave), razblažujući je vodom u proporciji od 1 kašika gline na 1-2 kašike vode. U masku se možete dodati i kašičica jabukovog sirćeta. Pomiješajte sve sastojke u staklenoj posudi: ako koristite sirće, bolje je izbegavati metalne posude zbog oksidacije.

Nanesite masku od gline na područje pazuha i ostavite 5 minuta. Za prvu proceduru, ovo vrijeme će biti sasvim dovoljno. Područje pazuha je osjetljivo područje, pa je moguća reakcija kože – crvenilo. Ako postupak ne izaziva iritaciju, možete svaki put povećati vremenski period (maksimalno 20 minuta). Isperite masku mlakom vodom. Postupak detoksikacije se sprovodi od 2-3 dana svakog mjeseca.

Ako tokom prve procedure osjetite nelagodnost, peckanje i druge neprijatne senzacije, onda je bolje odmah prekinuti detoksikaciju i oprati masku vodom.

Detoksikacija pazuha zaista pomaže da se riješite neprijatnog mirisa i prekomjernog znojenja, ali je malo vjerovatno da će zamijeniti upotrebu dezodoransa. Pređite na proizvode prirodnijeg sastava, a odustanite od antiperspiranata koji sadrže supstance štetne po zdravlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:20