/ -SHUTTERSTOCK
27/09/2024 u 05:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Frizeri savjetuju kako da napravite savršenu neurednu punđu

Je li vam se ikad desilo da napravite savršenu punđu za dvije sekunde kad idete da se tuširate, a kada to radite za izlazak, nikako vam ne polazi za rukom? Niste jedini… Ali, i tome je došao kraj. Frizeri savjetuju kako da napravite savršenu punđu brzo i lako.

Kako da napravite savršenu neurednu punđu: Korak po korak

Korak 1: Počnite sa suvom kosom

U idealnom slučaju, da biste napravili savršenu neurednu punđu "kosa ne treba da bude svježe oprana", kaže frizer Joey Scandizzo. "Kosa drugog ili trećeg dana je zapravo još bolja za neurednu punđu jer ima više teksture i lakše se oblikuje."

Korak 2: Odvojite pramenove

Ako imate šiške ili pramenove koji uokviruju lice, sada je vrijeme da ih izdvojite. "Za savršen neuredan stil punđe, počnite tako što ćete odvojiti prednji dio kose od zadnjeg", savjetuje frizerka Megan Schnell. "Pričvrstite šiške i pramenove šnalicama kako biste ih sklonili s puta prije nego što zavežete kosu." Nakon toga, možete pronaći dio po vašem izboru (bilo da je srednji ili bočni dio).

Korak 3: Nanesite proizvod za stilizovanje

Proizvodi za stilizovanje vaši su najbolji prijatelji kada je u pitanju kompletiranje savršene neuredne punđe! Kao što upotreba prajmera za šminku čini da šminka traje cio dan i izgleda najbolje, isto se može reći i za proizvode za stilizovanje kose.

Za one sa finom kosom, Scandizzo preporučuje sprej za teksturu ili suvi šampon. "Finu kosu često je teže oblikovati ili držati na mjestu, tako da će upotreba suvog šampona ili spreja za teksturu pomoći da se punđa drži na mjestu i da joj se doda dodatni volumen.

Ali ako vaša kosa već ima tonu teksture, odlučite se za kremu za lokne. "Kosa sa teksturom već ima mnogo više kretanja, tako da ne morate da se trudite da je učinite neurednom jer već postoji tekstura", objašnjava frizer Kim Kimble. "Preporučio bih vam da koristite proizvode za definisanje kovrdža kako bi kosa izgledala sjajnije i hidriranije."

Korak 4: Sada je uvijte u punđu

Sada dolazi zabavni dio – uvijanje kose u punđu! "Nakon što povučete kosu u labav rep, zavrtite rep i umotajte ga oko osnove da biste napravili opuštenu punđu", savjetuje Scandizzo. "Možete da pričvrstite punđu pomoću gumice za kosu ili možete koristiti ukosnice. A ako želite da idete dalje, možete čak i da uvijete kosu unaprijed da biste joj dali još više volumena i živosti.

Korak 5: Olabavite punđu

Na kraju treba malo da olabavite punđu, jer cilj je "neuredna punđa". Što je nesavršenija, to bolje. "Izvucite pramenove nakon što ste vezali punđu da biste postigli taj osjećaj ‘bez napora‘", kaže Schnell. Završite sa lakom za kosu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 05:02