/ -SHUTTERSTOCK
01/10/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kako odabrati pravu nijansu plave i ne pogriješiti

Farbanje u plavu boju možda je najpopularnija usluga u frizerskim salonima. Plavuše nikada neće izaći iz mode i uvijek će privlačiti ogromnu pažnju. Samo treba odabrati nijansu koja vam najbolje pristaje.

Kako odabrati pravu nijansu plave: Agonija izbora

Plava kosa djeluje podmlađujuće i osvježava ten. Međutim, to važi samo ako pravilno odaberete nijansu plave. U suprotno, možete izazvati kontraefekat. Vjeruje se da kada birate nijansu plave kose, treba obratiti pažnju na ten i boju očiju.

Međutim, ispravnije je postaviti pitanje malo drugačije: da li želite radikalno da promijenite imidž ili samo želite da izgledate svjetlije? Vrlo često govorimo o drugoj opciji, a za tu svrhu topla plavuša bila bi idealno rešenje.

Topla plavuša

Suprotno popularnom vjerovanju, topla plavuša nije ni žuta niti crvena. Topla nijansa se lako može integrisati u biserne plavuše – to će učiniti boju skupljom i luksuznijom. Savršeno skida godine, dajući crtama lica veću izražajnost. Tople nijanse plave idealne su za žene sa zelenim i plavim očima. Bež, zlatne, pšenične plave nijanse će dodati lakoću izgledu. Djevojke smeđih očiju treba da biraju breskva plavu. Još jedna prednost toplih plavih nijansi je to što je lakše za njegu. Izrastak će biti manje primjetan, a boja blijedi postepeno.

Ledeno plava

Hladne nijanse plave biraju se rjeđe zbog mišljenja da sa njima žene izgledaju starije. U stvari, samo pepeljasta, siva ili srebrna nijansa mogu vizuelno dodati godine. Hladna plava nije prikladna samo osobama sa problematičnom ili zrelom kožom i onima sa smeđim očima. Kao rezultat takve kombinacije boja, dolazi do previše disonance, što negativno utiče na izgled.

Ako govorimo o samom farbanju, važno je zapamtiti da je prelazak u hladne plave nijanse radikalna promjena. Ovo su idealne nijanse za osobe koje imaju bebi fejs, meke crte lica, krupne oči, pune usne, široke jagodice sa rupicama na obrazima.

Biserne nijansae plave skidaju godine, ali čine vas malo strožim i istovremeno seksipilnijim, pretvarajući vas u neustrašivu gospodaricu svog života koja tačno zna šta želi. Eksplozivna kombinacija – hladna nijansa plave, svijetla šminka, čipka i obična odjeća – i svijetle i osnovne boje. Ovo bojenje izgleda posebno dobro na dugoj kosi.

Prilikom izbora hladne nijanse plave, prednost treba dati složenim i višestrukim bojama, na primjer, lila – sa lila ili plavim nijansama. U suprotnom, kosa će izgledati jeftino i neekspresivno.

Korisni savjeti

Sa profesionalne tačke gledišta, totalna plavuša je jedna od najopasnijih vrsta bojenja. I farbanje definitivno treba prepustiti iskusnom frizeru. Naročito ako ste se odlučili na radikalnu promjenu imidža.

Drugo važno pravilo za one koji planiraju ili su već ušli u red plavuša je da ne mijenjaju frizera koji ih je dobro ofarbao. On zna karakteristike vaše kose i recept za farbanje. Posjeta drugom frizeru može poništiti cio uspjeh bojenja.

Ne zaboravite da pravilno njegujete kosu. Izbjegavajte proizvode za stilizovanje na bazi alkohola. Koristite kreme, maske i balzame specijalno kreirane za njegu plave kose. Obavezno koristite masku za kosu jednom nedjeljno. Poštovanje ovih jednostavnih pravila pomoći će vam da što duže zadržite lijepu plavu kosu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 16:02