/ -SHUTTERSTOCK
29/09/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kako se pravilno koristi gel za obrve

Da bi vaše obrve izgledale lijepo i njegovano, nije dovoljno samo da ih obojite. Slepljene dlačice ili neuredan oblik pokvariće čak i najbesprekorniju šminku. Da biste to izbjegli, trebalo bi da pribjegnete malom, ali korisnom proizvodu – gelu za obrve.

Nemojte odmah otrčati u parfimeriju ili maret i kupiti prvi na koji naiđete. Prvo se informišite šta treba da sadrži dobar gel za oblikovanje obrva kako se ne biste razočarali i shvatili da ste kupili običan fiksator. I što podjednako važno, treba da znate kako se ovaj proizvod pravilno koristi.

Gel za obrve: Malo istorije

Istorija gela za obrve počela je u davna vremena, kada su djevojke koristile prirodne sastojke kao što su med, vosak i biljna ulja za njegu. Kao rezultat toga, ovaj magični proizvod je promijenio ideju ljepote i njege obrva.

Početkom 20. vijeka gelovi za obrve postali su popularni među glumicama i manekenkama koje su željele da stvore savršen izgled. Pomogli su ženama da stilizuju i poprave obrve, čineći ih izražajnijim i privlačnijim.

Šezdesetih godina prošlog vijeka, gelovi za obrve postali su sastavni dio rutine šminkanja mnogih žena. Korišćeni su za kreiranje različitih oblika obrva, kao i za zaštitu od uticaja okoline. Danas su gelovi za obrve predstavljeni u širokom spektru: od klasičnih providnih do obojenih i teksturiranih opcija. Oni pomažu da se naglasi individualnost, stvarajući jedinstvenu sliku.

Kako odabrati najbolji

Gel za obrve je kozmetički proizvod koji oblikuje i fiksira dlačice, čineći obrve vizuelno debljim i obimnijim. Uz njegovu pomoć, možete dati željenu nijansu bez upotrebe sjenki ili olovke.

Dakle, šta je najvažnije kod gela za obrve? Počnimo sa kompozicijom. Visokokvalitetni fiksator mora da sadrži komponente za vlaženje ili omekšavanje, inače gel može isušiti kožu. Dobar gel neće promijeniti svoju teksturu aktivnom upotrebom i neće oksidirati. Ne zaboravite da provjerite datume isteka prije kupovine! Bezbijednost je na prvom mjestu!

Četkica igra ogromnu ulogu, jer je njen glavni zadatak ravnomerno pokrivanje dlačica gelom. Duga spiralna četkica pomoći će vam da napravite savršen oblik i kontrolišete čak i najnepokornije dlačice.

A najvažnija stvar u dobrom gelu je fiksacija. Mora biti pouzdan i neupadljiv. Proizvodi lošeg kvaliteta odaju se kao grudvice i osjećaj lepka na obrvama. Dobar gel postaje nevidljiv, pružajući dugotrajno držanje.

Providan ili u boji: Koji odabrati

Trensparentni gel

Nije vidljiv kada se nanese, ali garantuje pouzdanu fiksaciju, jača i hrani dlačice, pružajući im njegu. Idealan je za one sa gustim i neposlušnim obrvama. Ovaj gel će vam pomoći da čvrsto fiksirate pravac dlačica i na taj način održavate idealan oblikobrva dugo vremena. Ova opcija je takođe pogodna ako volite da istaknete obrve pomoću olovke, senke ili drugog sredstva.

Gel u boji

Umorni ste od stalnog nijansiranja ili crtanja obrva? Onda je gel u boji definitivno za vas. Brzo će pomoći da se obrvama da potrebna nijansa, ekspresivnost i volumen. Sada postoji ogromna paleta obojenih gelova, tako da definitivno možete pronaći pravu nijansu! Mali savjet: najlakši način je da izaberete nijansu koja odgovara vašoj prirodnoj boji obrva ili boji kose.

Kako se pravilno koristi gel za obrve

Odabirom pravog gela je već ste na pola puta do savršenih obrva! Ali da biste postigli potpuno oblikovanje, morate naučiti kako da ga pravilno primijenite. Reći ćemo vam korak po korak kako pravilno koristiti gel za obrve i pomoću njega učiniti vaš izgled urednijim i njegovanijim. Prozirni i obojeni gel imaju male razlike u upotrebi. Počnimo sa prozirnim gelom za obrve:

Kako se koristi prozirni gel

U početku morate pripremiti kožu za šminkanje, kao što to obično radite. U ovoj fazi, nanesite bazu, ruž i konturisanje, ali što je najvažnije, nemojte šminkati oči. Najpre sredite obrve. Oslobodite se neposlušnih i odvojeno dlačica. Zatim ih očešljajte četkom za obrve u pravcu prirodnog rasta.

Ako je potrebno, nanesite šminku za obrve. Nije neophodno da ih potpuno obojite. Na primjer, ako imate guste obrve, to ne bi trebalo da radite. Ali ako treba da ih učinite debljima, pokušajte da popunite obrve kratkim potezima. Ovo će pomoći da se ponovo stvori tekstura dlačica i vizuelno ih učini debljim.

Ako imate tamne obrve, nikada ne koristite crnu olovku! Umjesto toga, izaberite tamno braon ili grafitnu nijansu. Izgledaće mnogo prirodnije i mekše. Takođe možete koristiti različite nijanse: koristite manje boje na unutrašnjoj strani obrva i više na spoljašnjoj strani.

Nanesite providni gel u pravcu rasta dlake i počnite sa češljanjem. Četkajte obrvu nagore od unutrašnjeg ugla, pravo napred u luku i nadolje prema vrhu obrva.

Kako se koristi gel u boji

Prva dva koraka ostaju ista kao kod transparentnog. Ali sa trećim korakom sve se mijenja: nanesite malu količinu gela na zadnju stranu četke. Obično je četka uključena uz gel. Njenom izboru takođe treba pristupiti temeljno. Mekana četka koja se koristi za sjenčenje neće raditi; koristite ugaonu četku sa čvrstim vlaknima. Koristite je da nanesete gel duž donje ivice obrva, pazeći da ne prođete dalje od dlačica ili mimo njih.

Zatim obrišite višak gela sa četkice i izblendajte ga prema gore laganim potezima. Koristite ravnu stranu četkice da popunite luk i rep obrve. Kratka pravougaona četka idealna je za popunjavanje unutrašnjosti obrva. Učinite krivinu i rep tamnijim, a unutrašnji dio mutnijim i svetlijim. Ova metoda će učiniti vaše obrve ne samo njegovanim, već i prirodnijim. Koristeći ugaonu četkicu, počevši od luka obrva, ocrtajte gornju ivicu duž konture. Samo se malo odmaknite od unutrašnjeg ugla! A sada su vaše savršene obrve skoro spremne.

Ostao je samo jedan mali detalj – istaknite ih tečnim korektorom. Tankom četkicom nanesite korektor duž donje ivice obrva (samo veoma pažljivo, ne dodirujući dlačice). Umiješajte u pregib kapka koristeći kratke poteze. Ivice se mogu omekšati pamučnim štapićem. I dobili ste savršene obrve koje će ostati na mjestu sve dok ne krenete da skidate šminku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 05:02