/ -SHUTTERSTOCK
17/09/2024 u 16:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Koja farba najbolje pokriva sijedu kosu

Ako se farbate, i prešli ste četrdesetu, vjerovatno i vas interesuje odgovor na pitanje koja farba najbolje pokriva sijedu kosu.

Ne znate kako da prikrijete sijedu kosu? Frizeri otkrivaju najbolje nijanse za za sijedu kosu, kao i formule za pokrivanje sijedih koje možete odmah isprobati.

Primjetno je da sve više žena odlučuje da zadrži svoje srebrne pramenove kao modni izraz. Ali ako ne volite sijedu kosu, postoji mnogo opcija za pokrivanje sijedih. A u nastavku ćete saznati kako se to radi na pravi način.

Koja farba najbolje pokriva sijedu kosu i o čemu treba voditi računa

Naravno, optimalna tehnika farbanja sokede kose na kraju zavisi od izgleda kojem težite i pokrivenosti koju želite. Možete izabrati sveobuhvatnu uslugu bojenja ako želite da u potpunosti pokrijete sijedu kosu ujednačenim nijansom. Međutim, pramenovi mogu biti pametniji izbor ako želite da izrastak bude manje vidljiv dok kosa raste.

Imajte na umu da nije važna samo nijansa koju odaberete. Formule dostupne samo profesionalcima bolje su od drugih u pokrivanju sijede kose. Stručnjaci preporučuju polutrajnu ili demipermanentnu boju za sijedu kosu, sa naglaskom na trajnu boju ako ste spremni za novu boju.

Održavanje doslednog rasporeda farbanja kose je od suštinskog značaja za one koji brinu o svom savršenom izgledu. Ako vam nekoliko srebrnih dlačica na pozadini djelimično izbijeljenih pramenova ne smeta, možete rjeđe da farbate korijen. Koliko često treba da ponavljate postupak zavisi od razlike između vaše prirodne nijanse i farbanog dela, kao i od tehnike koju frizer koristi.

Koje nijanse najbolje pokrivaju sede

Mnoge žene se farbajum bojom iz prodavnice, ali nema ništa bolje od salonske farbe za kosu i dobrog frizera ako imate posla sa sijedom kosom. Vjerovatno ste primijetili da je sijeda kosa grublja od pramenova koji proizvode pigment. To je zato što kada folikuli prestanu da proizvode boju, oni takođe prestaju da proizvode sebum, koji kosu održava mekom i hidriranom.

Ovo rezultira krutom teksturom nalik žici koja može otežati farbi da prodre u dlaku. Profesionalni frizeri znaju najbolji način za farbanje grubih, sedih dlaka. Ako niste sigurni koja je metoda farbanja najbolja za vas, evo kratkog pregleda tri najčešća rešenja.

Trajna siva pokrivenost

Ako tražite trajnu boju za sijedu kosu, postoje opcije dostupne samo u salonima (kao što su Color Gel Lackuers 10 Minute Color). Ove formule obezbjeđuju 100% prekrivanje sijede kose i jedan nivo osvjetljavanja.

Polutrajna siva pokrivenost

Za dugotrajne, ali ne i trajne rezultate, možete odabrati demi-permanentni proizvod (kao što je Redken Shades EK). Formule sjaja za kosu bez amonijaka poput ovih mogu da obezbijede privremenu promjenu boje za samo 20 minuta, uključujući pokrivanje sijedih. Rezultati traju četiri do šest nedjelja.

Privremena siva pokrivenost

Ako ne možete da odete u salon svaki put kada vam sijeda kosa počne da se vidi, postoji jednokratno rešenje. Postoji privremena boja za sijedu kosu. Možete sakriti sijedu kosu između farbanja sa formulama kao što su korektori (kao što je L‘Oreal Professionnel Hair Touch Up Korektor). Dostupni u nekoliko nijansi, korektori pružaju brzo, lako prekrivanje sive boje prirodnog izgleda koje traje do sledećeg pranja.

Koja nijansa je najbolja za sijedu kosu?

Stručnjaci preporučuju da ne pretjerujete sa kontrastom. Neutralne nijanse poput meke plave, pečurkasto braon, svijetlo bakrene i karamel plave najlakše se stapaju sa sijedom kosom i održavaju tokom vremena. Najbolje opcije za farbanje sive kose su:

karamel plavuša

bijela plavuša

meka plavuša

srebro

balajaž

siva lavande

tamno pepeljasto siva

pečurka braon

kafa

čokoladni mus

laki bakar

Nijanse poput bijele plave lako će se stapati sa izraslom sijedom kosom. Međutim, za postizanje svjetlije nijanse bijele biće potrebno nekoliko sesija bijeljenja sa profesionalnim frizerom i obavezno koristite restorativne proizvode sa jakim reparativnim efektima koji jačaju veze oslabljene stresorima poput blanša. Tamnije nijanse takođe zahtijevaju njegu, ali ne toliko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 16:27