/ -FREEPIK
26/06/2024 u 19:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kozmetički proizvodi koje pogrešno koristimo

Svima se bar jednom dogodilo da neki dobar proizvod, koji je dobio puno pohvala, našoj koži nikako ne odgovara, ili da nam maska za hidrataciju kože lice učini suvim kao barut.

A onda se pitate zašto je to tako. Problem je u tome što ih pogrešno upotrebljavate, jer mnogo djevojaka i žena ne znaju kako se pojedini preparati tačno koriste. A evo u čemu najčešće griješe.

Ne ispirate micelarnu vodu

Većina pravi veliku grešku sa micelarnom vodom. Ona je vrlo slična toniku, ali to nije. Ona sadrži aktivne sastojke micele koji se razgrađuju i sakupljaju prljavštinu s lica.

Micelarna voda u suštini djeluje poput sapuna, pa da ne bi došlo do iritacije, nakon skidanja šminke njome, treba se dobro umiti, što većina ne radi.

Uvijek skidate šminku sa očiju vlažnim maramicama

Nema ništa lakše od skidanja šminke vlažnim maramicama? Ali njih ne biste smjeli svakodnevno koristiti, jer su grube i pokazalo se da ipak kožu ne čiste dovoljno dobro.

Materijal od kojeg su napravljene može izazvati iritaciju i suši i rasteže kožu. Maramice treba koristiti samo onda kada ste u takvoj situaciji da ne možete doći do čiste vode i dobrog sredstva za čišćenje i uklanjanje šminke, prenosi magazin.novosti.rs.

za svakodnevnu njegu treba koristiti posebne proizvode za tu namjenu i nakon toga treba obavezno umiti lice blagim odgovarajućim sredstvima. Nakon toga treba nastaviti uobičajenu njegu (tonik, serum i krema).

Mislite da se serumi koriste bez kreme

Serumi se uvijek stavljaju prije kreme na lice, koje mora biti dobro očišćeno. Najbolje vrijeme za njihovo korištenje je i ujutru i uveče, s tim da je noćna njega serumima obavezna.

Tako ćete omogućiti koži da apsorbuje sve dobre sastojke iz kreme.

Koristite suv beauty blender za puder

U većini situacija beauty blender treba koristiti kada je mokar i dobro iscijeđen. Kada su suvi, "popiju" veći dio tečnog pudera, a na licu ostavljaju minimalno proizvoda i neuredan trag.

Ne znate razliku između korektora

Korektori se dijele na proizvode za popravljanje šminke, odnosno korektore, i proizvode za prikrivanje, odnosno konsilere. Korektor se koristi za crvenilo, pigmentaciju kože i podočnjake, a konsiler se bira u tonu kože i najčešće se koristi za prikrivanje bubuljica. Zato sljedeći put obratite pažnju na natpis na proizvodu.

Masku za lice držite preko noći

Svaku masku za lice treba koristiti prema uputstvu koje je napisano na njoj. Nikada ne ostavljajte masku na licu preko noći, osim u slučaju da je tako naznačeno. Maske ne treba ostavljati na licu dok se potpuno ne osuše, jer će tako upiti svu vlagu s lica. To se naročito odnosi na maske od gline.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 19:02