/ -SHUTTERTSOCK
09/05/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kratki bob i frizure iz 90-ih u trendu ovog ljeta

Ako želite da promijenite imidž a još uvijek niste odabrali novu frizuru, znajte da su kratki bob i zavjesa šiške u trendu ove godine.

Dok je odlazak u salon više sinonim za proljeće (proljećno čišćenje i sve to), najveći trendovi ljetnjih frizura i dalje su nešto što treba vidjeti. Ovog ljeta, bobovi i frizure iz 90-ih i dalje će biti najtraženiji u frizerskim salonima.

"Proba i greška su neophodni da biste kurirali svoj stil. Nećete biti profesionalac u oblikovanju kose prvi put i to je sasvim u redu", kaže Emily Cable, stilista u salonu Nine Zero One u Los Anđelesu. A u nastavku slijede frizure koje će biti hit ljeta 2024.

Ako već niste, krajnje je vrijeme da isprobate kratki bob

1. Bob i dalje dominira

Da, bobovi su još uvijek prisutni. A kako stvari stoje, vjerovatno će se taj trend nastaviti i u jesen i zimu. Ali znate li zašto su tako popularni? "Kao što smo nažalost saznali, Covid je mnogima od nas uzrokovao gubitak kose. Rekala bih da je 90% moje klijentele iskusilo određeni stepen opadanja nakon infekcije Covidom", kaže stilistkinja Jenda Alcorn. "Ovaj bob trend je veoma inspirisan ženama koje žele da im kosa ponovo bude puna i zdrava."

Adam Livermore, frizer i globalni edukator za Oribe, takođe smatra da je bob frizura neprevaziđena. "Nekako je minimalistička i odlična j eza prirodno talasasatu kosu."

2. Zavjesa šiške

Zavjesa šiške opet su na vrhuncu popularnosti – tako su laskave i lake. "Najpopularnija šiške trenutno su mekane zavjese oko očiju do nivoa jagodične kosti", kaže Cable.

3. Sofisticirana kosa srednje dužine

Svako ko ima srednje dugu kosu trebalo da isproba sofisticiranu frizuru srednje dužine, stil za ljeto 2024. godine. A kad pritisnu vrućine, jednostavno podignite kosu u rep.

4. Leptir frizura

Frizura u obliku leptira ima i uokvirivanje lica i duge slojeve. Sa kratkim, isprekidanim delovima podijeljenim oko lica, dobijate dužinu i volumen.

5. Frizura iz 90-ih

Prelijepa frizura koja je dominirala 90-ih biće jedna od najpopularnijih ovog ljeta. Savršena je kad je spuštena i lijepo isfenirana. A budući da ima dovoljnu dužinu, možete je stilizovati na bezbroj načina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:11