/ -SHUTTERSTOCK
09/09/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Manikir koji podmlađuje ruke

S godinama, koža ruku prolazi kroz značajne promjene koje se ne mogu sakriti ispod odjeće. Smanjenje nivoa kolagena i elastina – glavnih "građevinskih" materijala za kožu – dovodi do gubitka elastičnosti, što se manifestuje opuštenom i naboranom kožom na rukama.

Da biste produžili mladost i ljepotu svojih ruku, potrebno je da intenzivno vlažite i njegujete kožu, kao i da koristite kremu za sunčanje. Međutim, svoje ruke možete učiniti privlačnijim uz pomoć pravilno odabrane nijanse laka, koja će sakriti nedostatke kože i poboljšati njenu prirodnu boju.

Kako izgleda manikir koji podmlađuje ruke

1. Nježno roze

Blijedo ružičasti manikir je oličenje elegancije i sofisticiranosti. Ova meka nijansa može zaista da podmladi, dajući vašim rukama sofisticiraniji izgled. Nežna ružičasta nije samo univerzalna, već i izgleda prikladno kako u svakodnevnom životu, tako i na posebnim događajima.

Manikir savršeno naglašava prirodnu ljepotu noktiju i usklađuje se sa bilo kojim tonom kože: od porcelana do tamnog. Ružičasta je boja koja je što bliža nijansi nokatne ploče, tako da kada manikir izraste neće biti primijetan.

Nebo plavi nokti

Svijetle nijanse nebeske plave odražavaju ljetnje raspoloženje, dajući osjećaj slobode i lakoće. Manikirke se sve više okreću paleti plavih boja, kombinujući ih sa delikatnim pastelnim nijansama ili dodajući akcente u obliku cirkona i iskrica. Originalni uzorci, kao što su akvarelne mrlje ili geometrijski oblici, daju poseban šarm, stvarajući jedinstven stil za svaku ženu.

Mint boja

Boja mente dobro se slaže sa drugim pastelnim nijansama, stvarajući harmonične palete, a takođe izgleda impresivno u smjelim kombinacijama sa svijetlim akcentima. Na primjer, kombinacija mente sa bijelom ili lavandom stvoriće jedinstvenu umjetnost noktiju koja će pomoći da svaki manikir izgleda svjetlije i delikatnije. Osvježavajuća nijansa mente izgleda zanimljivo i u sjajnoj i u mat završnoj obradi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 11:44