/ GETTY IMAGES-FRAZER HARRISON
26/09/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Masivni nakit je novi jesenji trend

Za razliku od drugih aksesoara, nakit ima jedinstvenu moć da potpuno transformiše izgled ili da se neprimjetno uklopi u vašu odjeću. Modne revije za jesen-zimu 2024/25. dale su nam uvid u nakit koji će biti u trendu ove sezone.

Iako je bio zastupljen i minimalistički dizajn, svu pažnju su privukli masivni komadi koje ćemo viđati svuda ove jeseni i zime. U nastavku ćete vidjeti koji nakit je u modi za jesen 2024.

Broševi su ponovo u modi

Nikada ne potcjenjujte moć broša. Sa njim ćete izgledati otmeno – i moderno. Na jesenjim modnim revijama vidjeli smo mnogo broševa u obliku cvijeća, od delikatnih verzija Tory Burch i Miu Miu do velikih cvjetova kod Marc Jacobsa. Brendon Maxwel dodao je svojim bluzama amorfne zlatne i srebrne igle za kragnu, bliske rođake brošu. I time unio sjaj u inače prigušenu kolekciju. I to je ljepota broša: ima sposobnost da doda sjaj i šarm mekom i tihom autfitu.

Moderni čokeri

Ove sezone vidjeli smo mnogo verzija čokera, koji u stavri nikada nije potpuno izašao iz mode. U zavisnosti od vašeg ličnog stila, možete pronaći modele koji vam najviše odgovaraju. Hermes je predstavio ogrlicu od meke kože sa malim komadom cijevi u sredini, dok je Chanel zadržao klasični oblik sa isprepletenim zlatnim prstenovima.

Masivne ogrlice

Privjesci za torbe ponovo su se pojavili kao način da personalizujemo torbe i pokažemo naš lični stil. Trend se prelio i na nakit. Balmain i Chloé uzeli su svakodnevne klasične komade i pretvorili ih u minijaturne predmete za ukrašavanje ogrlica i minđuša. Dakle, ove jeseni u modi su masivne ogrlice sa neobičnim privjescima.

Ove jeseni nosićemo voćkice

Čini se da su motivi hrane zastupljeni svuda, a jesenji nakit nije izuzetak. Mnoge kolekcije su imale divne džinovske voćne čari, pa čak i rogove izobilja. Balmain je odao počast bordo korijenima brenda komadima u obliku grožđa, jagoda i školjki puževa. Chloé je predstavio suptilne mesingane privjeske u obliku ananasa i banana koju su krasili ogrlicu, dok je Tory Burch kreirala minđuše u obliku korpe za voće.

Upadljive narukvice

Ostavite po strani sitni, delikatni nakit. Vrijeme je da neuglađeni i smjeli prstenovi i narukvice stupe na scenu. Birajte upadljive, masivne komade nesvakidašnjih oblika i dizajna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 18:02