/ -SHUTTERSTOCK
18/07/2024 u 03:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najčešće greške u njezi kože posle 40. koje vam kradu mladost

Sa godinama se javljaju promjene u tijelu: metabolički procesi se usporavaju, rezerve kolagena se smanjuju, a koža počinje da gubi čvrstinu i elastičnost.

Možete smanjiti pojavu znakova starenja uz pomoć kompetentne nege, koja treba da varira u zavisnosti od stanja kože. Ako ne primjećujete efekat kozmetike i kozmetičkih procedura, možda je razlog taj što nesvjesno pravite greške u njezi kože. U nastavku ćete saznati koje su to najčešće greške u njezi kože koje pravimo nakon četrdesete godine.

Ovo su najčešće greške u njezi kože posle četrdesete

1. Stari režim njege

Često, pri izboru proizvoda za njegu, žene starije od 40 godina ne vode računa o tome da se potrebe kože mijenjaju kako starimo. I nastavljaju da koriste kozmetičke proizvode koje su koristile prije 5-10 godina, iako nisu zadovoljne stanjem kože. Zbog toga je pri izboru proizvoda za njegu posle 40. godine važno uzeti u obzir starost i tip kože, kao i njene potrebe.

2. Neadekvatno čišćenje kože

Još jedna važna stvar je da je nakon 40 godina potrebno više vremena posvetiti čišćenju i ni u kom slučaju ne preskakati ovu fazu. Ako sa 20 godina koža "oprosti", u četrdesetim sigurno neće i vrlo brzo ćete vidjeti posledice.

Dakle, ključna stvar u njezi kože, ako želite da usporite starenje, jeste adekvatno čišćenje koje podrazumijeva i redovnu upotrebu pilinga. Na primjer, korišćenje enzimskog praha 1-2 puta nedjeljno ili piling jednom nedjeljno za masnu kožu ili jednom na 2-3 nedjelje ako imate suvu kožu.

3. Fokusirate se samo na tip kože

Njega posle 40. godine mora da uključuje serume, hidratantne kreme i tonike, koji se često ne uzimaju u obzir. Pritom, pri odabiru proizvoda važno je poći od trenutnog stanja kože, a ne samo od njenog tipa.

4. Nedovoljna hidratacija

Za njegu kože nakon četrdesete, hidratantni sastojci su ključni jer koža više ne proizvodi količinu hijaluronske kiseline kao u dvadesetim. Zbog toga, njega mora nužno uključiti hidrataciju u obliku seruma i krema, koji se moraju odabrati na osnovu stanja kože.

5. Nedostatak antioksidanata u njezi

Antioksidativni serumi su još jedan obavezni proizvod nakon 40. godine, jer koža treba da pomogne u oporavku od efekata oksidativnog stresa i akumulacije slobodnih radikala. Činjenica je da se posle 35-40 godina smanjuje regenerativni kapacitet kože, pa će antioksidansi u proizvodima za kućnu njegu biti dobra podrška.

6. Ne koristite peptide

U četrdesetim preporučuje se upotreba peptidne kozmetike, jer peptidi često imaju antioksidativno dejstvo i biće osnovni "građevinski blokovi" koji će pomoći u izgradnji zdrave strukture kože.

7. Ne uzimate kolagen

Uz pravilno odabrane procedure i kućnu njegu, važno je zapamtiti stimulaciju kolagena iznutra (dodaci ishrani sa kolagenom), jer je to resurs koji će pomoći koži da se oporavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 02:52