/ -SHUTTERSTOCK
01/09/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najljepša šminka za plave oči

Plavooke dame prirodno su blagosloveneočima koje hipnotišu. Ovo sigurno nije prvi put da razmišljate o tome koja šminka najbolje odgovara vašoj boji očiju. Ali sa širokim spektrom trendova, boja i završnih obrada, razumijemo da je lakše držati se poznatog.

Ako imate plave oči, pronašli smo za vas prelijepe ideje za šminkanje. Sve što treba da uradite je da izaberete makeup koji vam se najviše dopada i da uzmete četkicu za šminku ili dvije.

Kako izgleda najljepša šminka za plave oči

1. Smoky braon

Istaći plave oči nije tako teško. Čak i klasični smokey eye može to učiniti – samo se odlučite za toplu preplanulost i duboke smeđe nijanse. Povećajte intenzitet po svom ukusu, koristeći meke tonove čokolade i espresa u pregibu i spoljnoj trećini oka za dramatičniji efekat.

2. Zlatna sjenka

Kao što smo rekli, nije potrebno mnogo da biste naglasili plave oči. A ovaj makeup ne može biti jednostavniji a efektniji. Prvo, utapkajte zlatnu senku na centar oka i nežno raspršite preko kapaka. Dodajte preplanulu nijansu malo dublju od vaše prirodne boje kože u pregib da biste izgradili dubinu, a završite tankom crnom tečnom olovkom preko trepavica.

3. Srebrno ružičasta sjenka

Iako su topli tonovi lak način da istaknete plave oči, nemojte otpisivati ni hladnije sjenke. Srebrno ružičasta sjenka poput ove stvara oštriji,a li nenapadan kontrast.

4. Plavo na plavo

Znate li šta dobro ide uz plavu? Više plave boje. Mudro birajte određenu nijansu, jer će to direktno uticati na izgled vaših šarenica. Ova svjetlucava bebi plava savršeno je uparena sa neutralnijom breskvom duž linije trepavica i uglačana u pregib.

5. Topla čokolada

Topla, zadimljena čokoladna sjenka dovodi plave oči u fokus, skoro uokvirujući iris na neki način. Profesionalni savjet: Premažite trepavice smeđom maskarom da biste pojačali efekat.

6. Hromirana ljubičasta

Podebljana ljubičasta sama po sebi naglašava plave oči, ali je još bolje uparena sa duo-hrom završnom obradom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 00:40