/ -SHUTTERSTOCK
05/07/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najljepše prirodne boje kose koje se lako održavaju

Ako niste sigurna koja bi vam "prirodna boja" najbolje stajala "uzmite u obzir boju vaše kože i očiju, i bacite pogled na fotografije kad ste bili dijete", savjetuje frizer Paul Cucinello. Iako su prirodne boje lakše za održavanje od "neprirodnih" i dalje zahtijevaju pažljiv pristup.

"Ove nijanse se najbolje održavaju kiselim sjajevima, tonerima ili glazurama kako bi se pH kose održao na niskom nivou. Što će omekšati i spriječiti oksidaciju dok pojačava sjaj", objašnjava Cucinello.

Ostali savjeti za održavanje uključuju korišćenje šampona bezbijednih za boju i proizvoda za zaštitu od toplote kada koristite vruće alate. Takođe, stavljanje šešira dok ste na suncu izuzetno pomaže. 

Ovo su najljepše prirodne boje kose

1. Espresso

Izaberite boju poput espresa ako imate veoma svijetlu ili veoma tamnu boju očiju. Važno je da se uvjerite da nemate previše zasićenu verziju tamno braon boje kako biste izbjegli da izgleda previše blizu bilo kojoj vrsti vještačke crne.

"Ako je vaša kosa već na tamnijoj strani, ova boja je laka za održavanje i može se postići korišćenjem demi-trajne boje. Ali ako imate mnogo sijedih, espresso će biti veoma zahtjevna boja za održavanje jer će vam se izrast pojaviti za samo dvije nedjelje. I biće potrebna trajna farba za kosu da pokrije tvrdokorne sijede", kaže Cucinello.

2. Tamna čokolada

Ova nijansa čokoladno braon je klasična, bogata i radi sa toliko različitih tonova kože jer je prilično neutralna. Izaberite ovu nijansu ako je vaša kosa ono što Cucinello naziva "mišje smeđom" i želite da napravite malo veći iskorak bez stvaranja izgleda koji je na bilo koji način neprirodan.

3. Mliječna čokolada

Cucinello predlaže ovu boju za žene koje žele da budu brinete, ali ne žele da njihova boja izgleda previše zasićeno. "Svjetlije smeđe nijanse poput mliječne čokolade nastaju dodavanjem mikrosvjetla neutralnoj braon osnovnoj boji, što rezultira pastelnijom bojom", objašnjava frizer.

4. Kesten

"Kesten je odličan za toplije tonove kože i uvijek me tera da pomislim na smeđu boju za kraj ljeta", kaže Cucinello. "Pramenovi su malo svjetliji, ali nikada ne prelaze u pravu plavu." Ono što je sjajno u vezi sa ovom nijansom je to što to možete postići sa malo balajaža, izostavljajući korijen. I vrlo je laka za održavanje. Samo joj malo pojačajte sjaj kad god boja počne da izgleda previše toplo.

5. Karamel

Fina linija između smeđe i plave dovodi nas do karamele. Prema Cucinellu, možda ćete morati da odete nekoliko puta kod frizera da biste postigli zasićenje na krajevima. "Ova boja je savršena za brinete koje žele da se osjećaju kao plavuše", kaže frizer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jul 2024 01:02