ilustracija / - SHUTTERSTOCK
29/08/2024 u 07:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Navika koju treba da uvedete u život ako želite uspješno da izgubite kilograme

Gubitak težine može biti, i često jeste, izazov za sve, a lako je se izgubiti se u nizu savjeta dostupnih na mrežama. Iako mnoge dijete obećavaju brze rezultate, one su takođe veoma restriktivne i, na kraju krajeva, mogu donijeti više štete nego koristi

Da biste uspješno smršali, važno je da svoj životni stil prilagodite određenom cilju, a da sebi ne učinite ništa loše u smislu ograničenja, gladovanja i slično.

Kalorije su važan dio gubitka težine, ali čini se da ključ uspjeha leži u tome da ne budete previše gladni tokom dana. Barem je tako otkrila nutricionistkinja Natali Rico za Eating Well.

Rico je istakla da oni koji žele da izgube neželjene kilograme treba da nauče da jedu prije nego što ogladne. Svi smo iskusili situacije u kojima smo preopterećeni poslom ili smo napolju duže od planiranog i nemamo vremena za jelo, a onda kada se vratimo jedemo sve što nam je pri ruci.

Kako Rico objašnjava, kada ste izuzetno gladni, „lako je posegnuti za bilo kojom hranom koja vam se čini privlačnom. Ekstremna glad može biti recept za prejedanje, čak i ako se želi zadovoljiti glad. Mozak treba da signalizira stomaku da je pun, pa stoga jedenje kada smo jako gladni može izazvati prejedanje“.

Da bi se to spriječilo i da bi tokom dana jeli više zdravih obroka, dijetetičarka savetuje da:

Jedete često tokom dana

Dajete prednost hrani bogatoj proteinima

Jedete uravnotežene obroke

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 09:11