/ -INSTAGRAM
04/07/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ovo su stvari koje su Bridžertonovi vratili u modu – od bisera do bijelih čarapa

Bridžertonovi su jedna od najljepših TV serija u istoriji kinematografije a njeni likovi su utrli put današnjim modnim trendovima.

Cio svijet ponovo priča o „Bridžertonovima“, a povod za to je treća sezona, objavljena u proljeće 2024. godine, koja otkriva glavnu tajnu serije i odgovara na pitanje ko je gospođa Visldaun. Tema uloge žena takođe dostiže vrhunac: da li da samo svira klavir i veze, ili treba od malih nogu da postanu zavisne od čitanja i pisanja? I prestanu da jure bogatog muža… A ono što nas trenutno interesuje jesu modni trendovi koje su postavile kraljica Šarlot, Dafne Bridžerton, gospođica Šarma i mnogi drugi.

Modni trendovi koje su postavili Bridžertonovi

1. Biseri

Nakit na damama i gospođicama iz visokog društva znak je bogatstva i luksuza. Što je dragocjeniji, to je porodično bogatstvo veće. Što znači da će djevojka lakše naći bogatog muža. Videli smo luksuzne rubine i dijamante, a sama kraljica, kako je priznala Eloiz Bridžerton, voli smaragde. Kolekcija nakita svake heroine izabrana je sa razlogom.

Dafne se, na primjer, često pojavljuje u jednostavnoj ogrlici sa malim dijamantom, koji personifikuje njenu jednostavnost i čistotu. A teška ogrlica koju dobija od princa, koja glasno nagovještava bogatstvo i moć, je guši. Međutim, u seriji Bridžertonovi najupečatljiviji su biseri od kojih se vikontesa Vajolet Bridžerton rijetko rastajala. Dame su nosile biserne minđuše i ogrlice u nekoliko redova, a i kosu ukrašavale biserima. A biseri su jedan od najvećih modnih trendova ove godine.

2. Pravougaoni izrez

Sjetite se epizode ​​kada Porša Federington odlazi sa ćerkama u atelje krojačice Ženevjev Delakroa da spusti prednji dio njihovih haljina i pokaže im dekolte. Jer, otvorenije grudi će privući pažnju kvalifikovanog neženje. Sa svakom sezonom, pravougaoni izrezi heroina postajali su dublji, a dekolte sve privlačniji. Nije ni čudo što je pravougaoni izrez i danas u trendu: naglašava ključne kosti i vizuelno produžava vrat.

3. Balkonet

Da bi nosile otvorene, pravougaone izreze, djevojke moraju imati odgovarajući donji veš koji kao da oslobađa gornji dio grudi i vizuelno ga podiže. Skoro sve junakinje Bridžertonovih  nosile su „balkonete“ – steznik koji podiže grudi. Stilisti i dizajneri preporučuju djevojkama sa malim grudima da bolje pogledaju ovaj grudnjak, jer će im grudi u njima izgledati veće.

4. Masivni nakit

I mada je u sekularnom društvu kraljica Šarlot važila za trendseterku, Lejdi Denberi nas je očarala. Nosila je veliko prstenje sa „krvavim“ rubinima i masivno zlato od glave do pete, što je simboliziralo njen uporni karakter i njenu moć. Gospođica Kejt Šarma, koja je takođe volela da komanduje, takođe je gravitirala teškom nakitu.

5. Rukavice

Koliko su rukavice važne u ženskoj garderobi naučili smo još od filma „Ponos i predrasude“. Dame svih uzrasta treba da nose rukavice u društvu, a jedini džentlemen koji može da dodiruje njene gole ruke je njen životni partner. U „Bridžertonu“ pravila su bila ista: kod kuće i na šetalištu djevojke su nosile kratke mrežaste rukavice sa izvezenom šarama, mašnama ili volančićima. A na balovima su isprobavale dugačke modele, koji su postajali produžetak haljine ili su bili stilski akcenat.

6. Bridžertonovi nose prsten na malom prstu

Starija braća iz porodice Bridžerton postali su trendseteri u muškoj modi. Entoni i Benedikt su nosili besprekorne svilene košulje i elegantne smokinge i kabanice. Ali još jedan mali detalj na koji predlažemo djevojkama i mladićima da obrate pažnju je slično prstenje na malom prstu od kojeg se nikada nisu rastajale. U to vrijeme, ovo je bio znak poslovnog čovjeka koji je rešavao porodične probleme i pomagao roditeljima da vode domaćinstvo.

7. Bijele čarape

Ni ostali likovi u seriji ni njeni gledaoci nisu trebali da vide tako intimnu stvar, ali da li gospođica Šarma poštuje pravila? Djevojka je tri puta pokazala svoju strast prema sniježno bijelim čarapama, koje se nije plašila da se uprlja u blatu tokom igre pall-mall-a, tokom „pobjedničkog kruga” na konju i u lovu. Poslednja epizoda se pokazala hrabrom i strastvenom na svoj način: djevojka je podigla porub kaputa i, odbijajući vikontovu pomoć, hrabro prešla preko balvana i pokazala svoje spektakularne čarape.

lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 01:02