/ -SHUTTERSTOCK
12/09/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Parfemi koji nikada neće izaći iz mode

Klasični parfem treba da izazove prijatne emocije i kod onoga ko ga nosi i kod svakog ko ga pomiriše. I trebalo bi da bude nešto što biste željeli da podijelite sa drugim ljudima.

Klasični parfem može biti i generacijska opsesija, višedecenijski bestseler, poznati luksuzni parfem ili nešto što priča priču. U nastavku ćete vidjeti koji su to bezvremenski parfemi koji nikada neće izaći iz mode.

 Chanel No°5

Može biti teško povjerovati da nešto staro preko 100 godina i dalje može biti relevantno u današnjem pejzažu – ali to se zove bezvremenski stil. Od legendarne staklene bočice do mirisa iznutra, Chanel No°5 je jedan od onih parfema koji je bio i uvijek će biti klasik. Ne treba da čudi što se nalazi na našoj listi omiljenih Chanel kozmetičkih proizvoda.

Note poput puderastog irisa, tople vanile, prijatne sandalovine i oštrih, svjetlucavih aldehida za miris koji je istovremeno sofisticiran, sparan, šarmantan i svjež. Nekako savršeno opisuje najpoznatiju damu koja ga je uvijek nosila Merilin Monro.

Robert Piguet Fracas Eau de Parfum

Ako ste ljubitelj bijelog cvijeća i nikada niste probali Fracas, čeka vas prava poslastica. Ovaj zaista ugodan, luksuzan miris ima sve kvalitete fantastičnog bijelog cvijeća: to je nevjerovatno dugotrajan miris, istovremeno je nevin i nevjerovatno sparan, sladak (zahvaljujući dodatku breskve i mandarine) i skoro sirov. Fracas ima bezvremensku eleganciju — poput dijamantske teniske narukvice — što ga čini savršenim akcentom bilo koje odjevne kombinacije. Imajte na umu da je nevjerovatno moćan, i da traje cio dan. Ta snaga znači da može biti previše intenzivan u određenim okruženjima, na primjer po veoma vrućem, vlažnom danu ili u skučenim prostorijama.

Creed Fleurissimo Eau de Parfum

Malo je stvari tako luksuznih kao kraljevski – a za ovaj skupi parfem iz legendarne House of Creed se kaže da ga je naručio princ Renije III od Monaka kao poklon na dan vjenčanja Grejs Keli. Ovaj miris sadrži delikatnu mješavinu cvijeća poput ilang-ilanga, ruže, jasmina i nerolija. Sa primjesom citrusa i dodirom baršunastog korijena irisa (jedan od najskupljih sastojaka koji se koriste u parfemima). Ženstven je i sofisticiran i, uprkos uključivanju tuberoze, mek je i skroman, a ne da privlači pažnju – pravi tihi luksuz.

Krigler Mediterranean Peach 15 Eau de Parfum

Zamislite voćnjak breskve na Mediteranu – neko vam je upravo dao svježe ubrano, blago prezrelo voće iz kojeg kaplje nektar, dok jasmin lebdi kroz vazduh u pozadini. To je ovaj blagi miris iz Kriglera, koji je prvi put napravljen kao miris po meri 1915. za britanskog klijenta koji je volio breskve. Slatka je, sočna i neuhvatljiva kao zaista savršena breskva. Skup bezvremenski miris koji vrijedi svakog dinara,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 16:02