/ GETTY IMAGES-SOFIA ZHURAVETS
10/10/2024 u 18:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pepeljasta karamela je idealna boja kose za ovu sezonu

Nova sezona zahtijeva i promjenu garderobe, a dok ste već kod toga, mogli biste da zakažete termin u salonu i za svježiji izgled kose. Ako ste brineta ili razmišljate o tome da svoje pramenove usmjerite u tom pravcu, isprobajte ovu nijansu.

Cinder toffee brineta odnosno pepeljasta karamela je bogata, topla smeđa boja kose sa zlatnim, karamel nijansama. Ime je dobio po vrsti slatkiša u saću koji ima duboku karamelizovanu boju šećera. Ova nijansa spaja tamnije smeđe tonove sa toplim tonovima, stvarajući višedimenzionalni, sjajni izgled. Često ima efekat sjaja zbog zlatnih nijansi utkanih kroz tamniju bazu.

Možete dodati malo balajaž tehniku cijeloj priči koja će je učiniti malo toplijom ili hladnijom, ili dodati neke prelijepe pramenove za dodatnu dimenziju.

Pepeljasta karamela boja kose i sve njene varijacije

Okupana suncem (sun kissed)

Evo svjetlije karamel brinete— skoro bronde — koja ima topao i blistav efekat. Ova nijansa izgleda veoma prirodno – kao da je kosa posvijetlela na suncu.

Svijetli pramenovi

Topla i prirodna srednje smeđa služi kao savršena osnova za svijetle pramenove. Uključivanje intenzivnijih, kontrastnih karamel nijansi na tamnoj osnovi stvara upečatljiv izgled sa velikim uticajem. To čini da kosa odmah izgleda sjajno dok stvara neku posebnu dubinu cijelom looku.

Pepeljasta karamela boja kose za tamnije brinete

Ne morate da otpisujete skoro pa crnu karamel nijansu ako hladni i pepeljasti tonovi više ističu vaš ten nego topli tonovi. Ključno je ugraditi više pepeljastih nijansi uz toplije tonove za neutralniji ili hladniji efekat. Isprobajte srednje smeđu podlogu sa pepeljastim tonovima.

Balajaž tehnika

Balajaž pristup stvara postepeni prelaz od tamnobraon u korijenu do svjetlijih ili karamela nijansi prema krajevima. Ovo omogućava lakšu fazu rasta i savršeno kombinuje i svjetlost i tamu.

Tamna pepeljasta karamela boja kose

One koji žele da ostanu malo tamnije mogu da crpe inspiraciju iz ove prelijepe interpretacije crnke u obliku karamele. U pitanju je suptilna mješavina; prirodno se utka u tamnije nijanse.

Mješavina bakra i karamela

Uključivanje bakarnih ili crvenkastih tonova je način da zaista zagrijete svoju tamnu kosu za živahniju verziju. Toplina karamelastih tonova i izvlačenje pramenova ili balajaž tehnike čine look raznovrsnim i prilagodljivim za različite tonove kože.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 18:02