/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-VALUA-VITALY
16/09/2024 u 17:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pet trikova za nošenje crvenog karmina

Ako postoji jedna nijansa karmina koja gotovo magično uspijeva da nam momentalno podigne samopouzdanje i osvijetli lice, onda je to, bez sumnje, crvena.

Tamni, svijetli, mat ili sjajni, svi crveni ruževi uvijek uspijevaju da postignu gore navedeno. Međutim, mnoge žene ga izbjegavaju jer misle da zahteva posebne vještine šminkanja da bi izgledale savršeno cio dan. Crvene usne su, međutim, najlakši i najbrži način da izgledate uglađeno i moderno u ovom trenutku.

5 trikova za nošenje crvenog karmina

Kako da pronađemo savršenu nijansu?

Odgovor leži u tonu kože. Ženama toplih tonova laskaju crveni ruževi na bazi narandže, dok ženama hladnih tonova odgovaraju oni sa plavim nijansama.

Prava baza za nošenje crvenog karmina

Prije nanošenja karmina vodimo računa da usne budu dubinski navlažene, posebno ako biramo mat kompoziciju. Proizvod za piling će ukloniti sve suve ljuspice, a balzam – koji ćemo ostaviti dok se pripremamo – obezbijediće ishranu i hidrataciju.

Prava kompozicija

Crveni ruž koji nosimo moramo prilagoditi i vremenskim uslovima. Sjajni ruž je zabranjen u vjetrovitim danima da se dlačice kose ne zalijepe za usne, a ako imamo suve usne bolje je da ne koristimo stabilne, mat formule koje će pogoršati problem.

Savršena aplikacija

Najrasprostranjeniji trik za besprekoran oblik je uskladiti ruž sa olovkom u potpuno istoj nijansi. Alternativno, fina četkica osigurava da se ruž precizno nanese na konturu. Ako se boja skine, štapić korektora će djelovati kao gumica.

Trajnost boje je važno za nošenje crvenog karmina

Unutrašnjost usana je ono što koristimo da pijemo ili poljubimo nekoga, zbog čega ruž nestaje sa ovog područja. Za dodatnu pokrivenost i duže trajanje ruža nanosimo drugi sloj samo na unutrašnjem dijelu usana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 17:02