/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-SANNEBERG
26/09/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pet varijanti bob frizure koje nosimo ove jeseni

Trendovi kose za jesen 2024. vraćaju nam sve one klasične frizure i stilove koje smo već upoznali i voljeli. Bob frizure, bilo da ih volite kratke ili ste skloniji LOB varijanti, ostaće glavna opcija za sve oblike lica i teksture kose.

Dodavanje slojeva ili zabavno stilizovanje su jednostavan način da oplemenite svoju jednostavnu frizuru.

Varijante bob frizure u trendu za jesen 2024:

U poslednje dvije godine bob frizura doživjela je brojne transformacije. U osvit sezone jesen i zima 2024/2025, ovih 5 se izdvajaju:

Birkin bob

Ovo je klasičan dugi bob, poznatiji i kao LOB uparen sa birkin šiškama koje su prisutne na sceni već nekoliko sezona. Iako je ideja o birkin bobu, koji trenutno nosi Kamila Kabeljo, sasvim nova, šiške su već uveliko našle poklonike među slavnima, uključujući Tejlor Svift, Lili Kolins, En Hatavej i Dženu Ortegu. Birkinke su ime dobile po čuvenoj francuskoj ikoni Džejn Birkin i baš kao što ih je nosila zvijezda – one padaju na obrve, za nijansu duže nego što je uobičajeno. Ivica im je meka i ovalna, pa uokviruju lice.

Kantri bob

Stilizovan glatko i ravno, blago uvijen ka unutra, ovaj bob je odmah postao popularan planetarno. Pomalo podsjeća na kacigu sa svojim volumenom koji je jednostavno nestvaran. Savršeno se kombinuje sa ovogodišnjim trendovima: bakar crvenom kosom, kaubojskim čizmama i antilop jaknama.

Bob iz devedesetih

Za većinu, ovo je varijanta bob frizure koja će obilježiti jesen. Ova nostalgična bob frizura se odnosi sve one frizure koje podsjećaju na Kristi Tarlington i Vajnonu Rajder iz 90-ih. Dužina do brade, razdjeljak na sredini glave, buntovan i oštar.

Old money bob

Ova frizura nam se vraća već nekoliko sezona. Kosa koja miriše na luksuz kombinuje tupu liniju šišanja sa minimalističkim slojevima koji daju meku ali voluminoznu zavšrnicu. Najbolje izgleda kada se završava negdj.e između linije vilice i ključne kosti, međutim, dužina se može prilagoditi vama i vašem obliku lica

Italijanski bob

Italijanski bob je klasična i sofisticirana kratka frizura koja je nastala u Italiji. To je bob dužine do brade, tupo ošišan, koji obično ima minimalnu slojevitost. Ono što italijanski bob razlikuje od ostalih bob stilova je njegov elegantan i uglađen izgled.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 01:02