/ -SHUTTERSTOCK
02/10/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Retro frizure koje ponovo rado nosimo

Bez obzira na to da li govorimo o specifičnoj šminki iz 1950-ih, širokima pantalonama iz 1970-ih, prevelikim blejzerima i cigla-braon ruževima iz 1990-ih, ovi trendovi uvijek pronađu način da se vrate na scenu.

Taj ciklus važi i za kosu. Uključujući čuvene šiške, starinske lokne, čupave slojeve, šag frizuru…

Retro frizure nekad i sad

Zavjesa šiške: Kako su izgledale prije

Brižit Bardo praktično je izmislila ovaj stil iz 1960-ih, koji se sastoji od gusto isječenih šiški koje se tako laskavo spuštaju niz strane lica.

Kako izgledaju sada

Moderna verzija je malo pristupačnija i zahtijeva malo održavanja. Zavjesa šiške možete jednostavno razdvojiti po sredini kako bi izgledali više kao slojevi koji uokviruju lice. Ili ih možete raširiti preko čela da biste dobili potpuniju pokrivenost.

Shag frizura: Kako je izgledala nekada

Ko se sjeća čuvene frizure koja je postala planetarno poznata zahvaljujući filmu Klute i prelepoj Džejn Fonda? Kasnije su druge zvijezde poput Stivija Niksa, Dejvida Kasidija i Mika Džegera oponašale izgled na isprekidaniji, čupaviji način sa šiškama, slojevima i tonom teksture – umjesto uglađenosti originalnog izgleda.

Kako šag frizura izgleda sada

Danas, kovrdže čine savršenu podlogu za frizuru koja maksimalno koristi teksturu i slojeve. Banana Clips: Kako su se nosile nekada

Banane klip šnala vladala je 1980-im, slično kao i štipaljke za kosu i kopče. Šnalu u obliku slova U sa dvije plastične strane spaja se u sredini sa rastezljivim zubima koji drže kosu na mjestu, nosile su sve žene.

Kako se nosi danas

Za živahni konjski rep ili dopola podignuti stil, nostalgična banana šnala uvijek će biti odličan izbor, a možete lako stilizovati kosu tako da šnala ostane strateški skrivena.

 Izvijeni krajevi: Kako su se nosili nekad

Postala popularna 1960-ih uz pomoć istaknutih ličnosti kao što su Džeki Kenedi i Meri Tajler Mur. Žene bi potrošile značajnu količinu vremena i truda da naprave savršenu, izvijenu frizuru i osiguraju da traje cio dan.

Kako se nosi danas

Izvrnuti, retro krajevi su u modi ove sezone. Djeluju vrlo elegantno, naročito ako podignete kosu u visoki, zalizani rep. Još ako dodate traku za kosu, pokupićete sve komplimente. Francuski bob: Kako se nosio nekad

Glumica nemih filmova Luiz Bruks bila je kultni simbol flaper stila iz 20-ih – i super kratkog, elegantnog boba sa šiškama koji je bio popularan u to doba, poznatog kao francuski bob.

Kako se nosi danas

Današnji francuski bob je sličan kratkom bobu iz 1920-ih, ali je puno mekši i opušteniji. Napravljen je tako da pogodi samo liniju vilice ili iznad da bi laskao licu (naročito jagodicama), uparen sa šik tupim šiškama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 01:02