/ -SHUTTERSTOCK
26/07/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rich girl face: Sve što treba da znate o ovom trendu

Koncept "lice bogate djevojke" prvi put se pojavio 2019. Njegov autor je bio poznati plastični hirurg iz Velike Britanije – Dirk Kremer.

Klijenti su se obraćali hirurgu sa željom da poboljšaju svoj izgled do standardnog ideala, kako bi im lice izgledalo kao da je retuširano pomoću Instagram filtera.

Ove težnje označile su pojavu novog trenda u svijetu kozmetologije i plastične hirurgije. Djevojke više ne pokušavaju da sakriju prisustvo svakojakih intervencija u svom izgledu, već uz pomoć idealnih proporcija lica otvoreno ističu svoje materijalno stanje i status. Tako se kult prirodnosti zamjenjuje težnjom ka svjesnom ekscesu. Kremer je čak uporedio ovaj fenomen sa fenomenom torbe Louis Vuitton, koja je oduvijek bila znak luksuza.

Naravno, takav efekat je teško postići isključivo svakodnevnom njegom. Pored proizvoda za vlaženje i toniranje, treba koristiti i invazivne procedure ljepote. Kao rezultat, klijent dobija izražajne crte lica koje ne zahtijevaju šminku.

Kako postići rich girl face

Važno je napomenuti da je ovaj trend postao posebno popularan među mladim djevojkama od 20-29 godina. Međutim, ponekad su tinejdžerke među onima koji žele da se podvrgnu kompleksu procedura. To nije iznenađujuće, jer oni žele da budu kao njihovi idoli. Među trendsetericama su zvijezde kao što su Kajli Džener, Bela Hadid, Emili Ratajkovski, Ivanka Tramp i mnoge druge. Ako i dalje razmišljate o praćenju ovog trenda, prije svega treba da obratite pažnju na sledeće procedure.

Injekcije hijaluronske kiseline

Anatomska struktura ljudskog lica uključuje ravnija područja u jagodicama, temporalnoj zoni, bradi i uglovima usana. Međutim, ovo se može promijeniti filerima hijaluronske kiseline. Oni će dati licu ujednačeniji obris i eliminisati fine bore i nabore. Pored toga, konturiranje se često koristi da bi se postigle pune usne karakteristične za lice bogate djevojke, izoštrio ugao donje vilice i ispravio oblik nosa.

Hemijski piling i lasersko obnavljanje površine kože

Obje ove procedure imaju za cilj da daju tenu zdrav sjaj, uklone mrtve ćelije kože i eliminišu tragove aknii staračke pjege. Izbor jedne ili druge procedure zavisi od karakteristika vašeg tijela i ličnih preferencija.

Za duboki piling, kozmetolozi koriste jake rastvore na bazi fenola, tako da proces oporavka može biti dug (3-4 nedelje). Zauzvrat, dobićete efekat koji traje 2-3 godine.

Bišektomija (uklanjanje masnog jastučeta obraza)

Govorimo o otklanjanju masnih grudvica koje se nalaze u centralnom dijelu obraza i potrebne su osobi samo u djetinjstvu. Nakon njihovog uklanjanja, lice postaje vitko zbog naglašene definicije jagodica. Sasvim je moguće da ćete nakon ove procedure čak i odustati od kozmetičkog oblikovanja.

Ali treba imati na umu da, kako biste izbjegli opuštanje kože u predjelu obraza i nazolabijalnim bora tokom procesa starenja, vašem licu može biti potrebna profesionalna njega.

Nehirurški lifting lica

Danas lista metoda za podizanje lica uključuje mnoge nehirurške alternative. Na primjer, podizanje niti. Njegova suština je stvaranje armaturnog okvira od specijalnih niti koje se ubacuju ispod kože.

Još jedan pristup koji dobija na popularnosti je ulterapija. Princip njegovog rada zasniva se na koncentraciji ultrazvučne energije u dubokim slojevima kože, zbog čega se u njoj proizvodi novi kolagen i pokreće proces prirodne obnove,piše lepotaizdravlje.rs

Druga metoda je termolifting, koji koristi radiofrekventnu tehnologiju koristeći bipolarne mikroigle. Ima tonik i pomaže u uklanjanju opuštene kože lica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 06:21