/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-PKPIX
23/08/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Skandi linija je nijansiranje kose koje najbolje osvjetljava ten

Ako zatražite scandi hairline, vaš frizer će u stvari posvijetliti boju bebi dlačica na liniji kose, čineći ih manje vidljivim, izblendaće vidljive sijede dok će u isto vrijeme efekat osvijetliti vaše lice.

Tehnika je najuspješnija kod onih sa plavom ili svijetlijom kosom, ali iskusni frizer može da obezbijedi da se izgled neprimjetno uklapa sa bilo kojom nijansom.

Šta je skandi linija kose?

Skandinavska linija oponaša svijetlu liniju kose i bebi dlačice koje mnoge prirodne plavuše stiču tokom ljetnjih mjeseci. Ukratko, frizer osvjetljava samo osnovnu liniju kose i tako pokriva bebi dlačice, prikriva sijede i blenda ih u vašu kosu, a na kraju – najbolje: donosi sjaj tenu.

Ako se farbate na tradicionalan način, onda je vaša linija kose iste osnovne boje kao i ostatak frizure. Ipak, sa skandi linijom na ovom malom prostoru primjenjujete tehniku izvlačenja pramenova: kosu povlačite na gore i blago nijansirate tako da dobijete efekat posvjetljavanja pri samom korenu.

Da li skandi liniju mogu da nose samo plavuše?

Ne, ne morate da budete Skandinavka da biste nosile ovaj trend – a ne morate čak ni da budete plavuša, što se toga tiče. Skandi linija se može izvući na bilo kojoj boji kose, samo vodite računa: ako ste brineta, onda bi trebalo da imate i svjetlije pramenove kako bi skandi tehnika dala pun efekat.

A efekat je takav da biste narednu posjetu salonu zbog farbanja mogli odložiti sa prosječnih 6 nedjelja, na tri mjeseca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 22:15