/ -SHUTTERSTOCK
05/07/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šminkerka otkriva kako skinuti fleke od šminke sa odjeće

Ako ste neko ko se često šminka, onda vjerovatno znate koliko je teško da je skinete sa odjeće. Hejli Voker, koja radi kao šminkerka za Justmylook, podsjeća da se mrlje od šminke "lako šire i vrlo su tvrdoglave".

Međutim, "sa pravim tehnikama i proizvodima za čišćenje, možete uklonitifleke od šminke i sačuvati tkaninu", objašnjava Hejli.

Kako skinuti fleke od šminke na najlakši i njabrži način

1. Korak

Kao prvo, šminkerka savjetuje da se isflekani dio odjeće što prije stavi pod tekuću vodu. "Ni slučajno nemojte da trljate fleku, jer to može još dublje da gurne šminku u tkaninu, što otežava uklanjanje ili potencijalno izaziva trajni trag", objasnila je Hejli.

Šminkerka je istakla važnost ispiranja materijala pod visokim pritiskom u hladnoj vodi. "Ova metoda pomaže da se šminka olabavi i pojednostavljuje proces uklanjanja mrlja", objasnila je Hejli.

Zatim je predložila da se mrlja prethodno natopi u tečni deterdžent i da se čepom flaše utapka zahvaćeno područje. "Alternativno, pomešajte kašiku deterdženta u dvije šolje vrele vode, a zatim koristite čistu bijelu krpu da ubrišite mrlju rastvorom", savjetuje Voker. "Ponovite ovaj postupak preko zahvaćenog područja sve dok se ostaci šminke više ne prenose na krpu."

2. Korak

Za svoj sledeći korak, preporučila je stavljanje isflekane odjeće u mašinu za pranje veša u redovnom ciklusu. "Za maksimalne rezultate, perite na visokoj temperaturi, međutim, uvijek prvo provjerite etiketu za održavanje odjeće", savetuje Hejli. Kada se ciklus završi, izvadite odjeću i ostavite da se osuši na vazduhu,piše lepotaizdravlje.rs

3. Korak

Ako vam je baš u tom momentu ponesatlo praška za veš, fleku od šminke možete ukloniti i deterdžentom za pranje posuđa. "Pošto je ulje uobičajen sastojak u proizvodima za šminkanje, sposobnost sapuna za suđe da razgradi ulje čini ga posebno efikasnim", objasnila je šminkerka.

"Nanošenje nekoliko kapi tečnog deterdženta za posuđe pomaže u otklanjanju mrlje i rastvaranju masti i ulja, što olakšava čišćenje. Ostavite ga da odstoji na fleki pet do 10 minuta prije nego što je isperite hladnom vodom i ostavite da se osuši. Ako mrlja ostane vidljiva, koristite četkicu za zube sa mekim vlaknima kako biste proizvod izbacili iz vlakana tkanine", preporučuje Hejli.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jul 2024 05:02